Kakva ideja! Stari autobus preuredile su u preslatki dom uređen u stilu 50-ih

Instagram@liscalingerie
Vidi originalni članak
  • Ako si avanturističkog duha, mislimo da bi za tebe ovakav život bio ispunjenje snova!
  • No, ne samo život nego i cijeli interijer simpatično preuređenog starog školskog autobusa u topli dom
  • Pogledaj što znači inovativnost i kreativnost u pravom smislu tih riječi

Christine Saldana i Kathy Mariscal kupile su školski autobus od 28 četvornih metara iz 1980-ih koje su nazvale Adelita. Ovo ljeto provele su pet mjeseci renovirajući ga u njihov maleni dom na kotačima, uređen u stilu 50-ih godina prošlog stoljeća koji obožavaju. Na ideju o životu u autobusu došle su odlučivši početi štedjeti za budućnost - shvatile su da je najam za stan njihov najveći trošak. Pronašle su tako način da im novac više ne otječe iz ruku.

"Mogle bismo uštedjeti puno novca, vjenčati se i novac iskoristiti za osnivanje obitelji, pomislile smo", rekao je ovaj par za Insider. "Život u autobusu bila je najbolja opcija." Tako su ideje postale stvarnost, a autobus njihova kuća iz snova - stoga upoznaj Adelitu, urbani, neobični i autentični školski autobus!

Autobus marke Crown Coach koštao ih je 46.000 kuna, a cjelokupno uređenje i izrada namještaja po mjeri 300.000 kuna. Ne zvuči baš kao štednja, ali kad se zna kolike su cijene nekretnina u Americi, to je ništa. 

Life&style Dizajner interijera otkrio je koje su najljepše prostorije na svijetu! Pogledaj zašto su ljudi oduševljeni

Kada su dizajnirale raspored školskog autobusa, usredotočile su se na stvaranje velikog dnevnog boravka. Pravi spoj elegancije i inovativnosti!

"Odabrale smo sve, od veličine, širine, boje do tkanine", rekla je Mariscal. Unutar dnevne sobe ružičasti kauč brzo je postao glavna zvijezda modernog dizajna.

Kuhinja također ima hladnjak i sudoper u punoj veličini, a obložena je drvenim radnim pločicama, a uspjele su uklopiti čak i ormariće. Umjesto da koristi štednjak ili pećnicu, većinu obroka kuha na ringli i Crockpotu. Savršeno iskorišten prostor, zar ne?

Life&style Stručnjaci otkrivaju još jedan novi trend za uređenje doma u 2021., sviđa li ti se ovaj stil?

Kožna garinitura se spretno i elegantno uklupila u ambijent blagavaonice.

Nisi valjda pomislila da je dnevni boravak ujedno i spavaća soba? Spavaonica je odvojena - kakva šarmantno uređena sobica!

Kupaonica sadrži mali umivaonik, kompostni WC i tuš. Definitivno primjećujemo kako im je roza omiljena boja!

Ormar je veličine oko četiri metra sa četiri metra. Sasvim dovoljno za dvije žene? Naravno da ne. Mariscal i Saldana rekle su da je smanjenje garderobe bio najteži dio useljenja u maleni dom. "Nisu sve stvari koje smo imali u stanu stale u autobus".

Iako im je boja autobusa stvarala polemike jer je Mariscal željela ružičastu, dok je Saldana htjela plavu. Naravno izabrana je roza boja da paše uz kauč! 

Otkrivamo Ovo je navodno najljepši stan koji možeš vidjeti na Instagramu. Sviđa li se i tebi?

"Izračunale smo izdvojile i uštedjele svaki novčić za ovaj autobus", rekla je Mariscal za Insider. "Ponekad se čini gotovo nadrealnim. Ali ostvarile smo ovo zajedno!

Posjeti Miss7.24sata.hr