Kako su se upoznali i zaljubili Lady Di i Dodi Al Fayed

Pixsell/ABACA
Vidi originalni članak
  • Peta sezona 'Krune' nije mnogo otkrila o odnosu Diane i Dodija Al-Fayeda
  • Izgleda da su se upoznali 1986., a zaljubili mnogo kasnije
  • Dodi je bio filmski producent koji je navodno prije Diane izlazio s mnogo slavnih žena

Peta sezona 'Krune' završava pozivom Mohameda Al-Fayeda Lady Di da se odmori kod njega, na njegovom imanju u St. Tropezu. U nijednoj sceni se nije se pojavila s njegovim sinom, Dodijem, s kojim je 1997., nažalost, izgubila život u prometnoj nesreći u Parizu. U seriji nije zapravo objašnjeno kako su se Diana i Dodi upoznali, a onda i zavoljeli.  

Kako je Diana upoznala Dodija Al-Fayeda?

Prema britanskim medijima, prvi put su se sreli 1986. kada je on igrao polo protiv njezina tadašnjega supruga, princa Charlesa od kojeg se službeno razvela 1996. Tek devet godina poslije, Dodijev otac, milijarder koji je tada bio vlasnik Harrodsa, Mohamed Al-Fayed, poziva nju i sinove na ljetovanje. Tijekom tog odmora su se, vjeruje se, Diana i Dodi, zbližili. 
Svijet su obišle fotografije poljubaca koji je par izmjenjivao na jahti koja je uplovila u luku Portofino u Italiji. Proveli su nekoliko dana zajedno i zaputili se u Pariz i odsjeli u hotelu Ritz, koji je također bio u vlasništvu Dodijeva oca. U Parizu su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u noći 31. kolovoza. . 

Tko je bio Dodi Al-Fayed?

Dodi je bio najstariji sin od Mohamedove petoro djece, a njegova majka, Samira Khashoggi, bila je prva milijarderova supruga. Dodi se školovao u prestižnoj švicarskoj školi Le Rosey, a zatim je pohađao vojnu akademiju Sandhurst u Velikoj Britaniji. Odrastao je u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Egiptu. Nakon što je služio vojsku u zračnim snagama Ujedinjenih Arapskih Emirata, prešao je u filmsku industriju gdje je koproducirao filmove poput 'Vatrenih kočija' i 'Grimiznog slova'. Prije Diane, navodno je izalzio s nizom slavnih žena uključujući Juliju Roberts, Brooke Shields, Winonu Ryder i Nancy Sinatra, a kad je započeo vezu s Dianom, bio je sa manekenkom Kelly Fisher. 

Life&style Koliko je istine, a koliko zapravo laži u 'Kruni'? Evo koji su događaji potpuno izmišljeni

Posjeti Miss7.24sata.hr