Kako ocijediti tjesteninu - dosad smo to radili krivo?
Jedna od najdražih namirnica diljem svijeta je neupitno tjestenina; Preukusna, super kalorična (to joj, doduše, nije plus), brzo gotova i toliko raznovrsna - dovoljan je super jednostavan umak i imamo predobar obrok. No što nas sve, neupitno, živcira kod tjestenine? Cijeđenje iste.
Znaš ono kada pokušaš ocijediti paštu pa balansiraš cjedilo i lonac s vrelom vodom? Koliko puta si se spekla, prolila po sebi, prolila po kuhinju, iskrenula cijeli sadržaj lonca u sudoper? Mi bezbroj puta - ali nije bed, znamo da se i tebi dogodilo bar jednom. E sad, postoji tehnika koja to sprječava - i ljude je ostavila totalno mindblown.
Sve što trebaš je cjedilo okrenuti obrnuto i postaviti ga unutar lonca - tako pri okretanju lonca da bi izbacila svu vodu moraš balansirati praktički samo jednu posudu, a sva tjestenina ti ostaje ocijeđena u posudi u kojoj je i bila. Genijalno!
Ovaj trik zbunio je ljude na Twitteru koji su sigurni da bi i uz njega uspjeli sve proliti posvuda osim natrag u lonac, dok neki kao problem navode i to da cjedilo mora biti veliko točno kao lonac. Iako se čini kao nešto što nije olakotna okolnost, većina je ipak oduševljena. Što ti kažeš?