Kako nevjera roditelja utječe na našu vjernost?

Thinkstock / Spencer Davies
Kad roditelji nisu baš oličenje vjernih supružnika, to ne samo da je loše za njihovu vezu, nego može imati posljedice na život njihove djece
Vidi originalni članak

Roditelju su djetetu prve važne osobe te uzori u svemu. Čak i kad je riječ o “navikama“ u vezi. Ako su nam roditelji (bili) nevjerni, udvostručuje se rizik da ćemo i mi same biti nevjerne, rezultat je nedavno provedenog istraživanja. Naravno, ako smo svjesne da se tako nešto događalo u braku roditelja.

Naša nevjera povezana je s našim roditeljima 

U istraživanju Sveučilišta Texas Tech sudjelovalo je 294 ispitanika koji su morali odgovoriti na pitanja jesu li njihovo roditelji imali ljubavnu aferu, te jesu li oni sami ikad bili nevjerni. Rezultat?

Čak 44 posto ispitanika koji su barem jednom bili nevjerni priznali su da imaju nevjerne roditelje. A tek 22 posto vjernih ispitanika reklo je da im je netko do roditelja napravio preljub. I u dva druga istraživanja pokazali su se slični rezultati. Voditeljica istraživanja Dana Weiser kaže kako se iz toga može zaključiti da „djeca nevjernih roditelja smatraju preljub prihvatljivijim od drugih“. 

ZANIMLJIVO Ovo su razlozi zbog kojih žene varaju

Bez brige

Ako je netko do tvojih roditelja ponekad „zastranio“, to ne znači da ćeš i ti biti nevjerna. Osim toga, mi same odlučujemo što ćemo raditi i dopustiti (si) u vezi. A dodatni argument protiv (ako već djeca sama po sebi nisu dovoljan) jesu rezultati ovog istraživanja.

Posjeti Miss7.24sata.hr