Kako brusnice pretvoriti u prefine bombone? I mi smo poželjeli isprobati viralni recept

Instagram @annabbanana1981 Foto: Instagram @annabbanana1981
Vidi originalni članak
  • Ovih blagdana, viralni hit su bomboni napravljeni od svježih brusnica za koje svi redom tvrde da su fantastičan dodatak svakom blagdanskom stolu
  • Osim što su super ukusni, i izgledaju nekako božićno, s crvenom bojom koja proviruje ispod kaputića od šećera u prahu
  • Najbolji dio priče? Super su jednostavni za pripremu, a recept dopušta da ih svatko prilagodi svom ukusu!

Otkako je TikTok postao jedna od vodećih društvenih mreža, navikli smo svakih nekoliko tjedana gledati neke nove viralne beauty trendove, ili haljine, kapute i torbe koje izgledaju predobro da bismo ih za cijenu koju koštaju ostavili na polici, a viralni su znali postajati i razni zalogaji poput sveprisutne Dubai čokolade te čak i mjesta, kao što je sada već slavna rimska trgovina nakitom.

Ovih blagdana, viralni hit su bomboni napravljeni od svježih brusnica za koje svi redom tvrde da su fantastičan dodatak svakom blagdanskom stolu jer, osim što su super ukusni, i izgledaju nekako božićno, s crvenom bojom koja proviruje ispod kaputića od šećera u prahu. Najbolji dio priče? Super su jednostavni za pripremu, a recept dopušta da ih svatko prilagodi svom ukusu!

Teško je reći tko je prvi smislio ove bombone, no dva su najčešće korištena recepta. Onaj prvi kaže da se svježe brusnice bogato pospe šećerom i prelije svježe cijeđenim sokom limuna, sve se dobro izmiješa, ocijedi od tekućine, posloži na papir za pečenje, uvalja u šećer u prahu i stavi peći na 200 stupnjeva 5-7 minuta. 

Life&style Imamo najbolji recept za kuhani džin. Ovi s adventskog sajma neće biti ni do koljena tvojemu

Prema drugom receptu, umjesto da se brusnice preliju limunovim sokom, koristi se sok naranče pomiješan s proseccom te se ostavi  brusnice da se natapaju preko noći, a tek nakon toga ih se ocijedi i uvalja u šećer u prahu. 

@jacquimariesaldana Candied Cranberries 😋❤️ #Thanksgiving #recipe #fyp ♬ original sound - Jacqui Saldana

Sigurni smo da su obje verzije super ukusne, a kako su potvrdili oni koji su ih već isprobali, ovi će bomboni biti odličan desert uz sva blagdanska druženja i zakuske. U njima se može uživati uz čašu omiljenog pića, uz sirne plate, može ih se dodati u koktele ili njima ukrasiti kolače, a odlično će izgledati i u kristalnoj žardinjeri, posluženi na stoliću u dnevnom boravku, kako bismo se njima mogli zasladiti kad god ih se zaželimo.

Iako se prema ovom viralnom receptu bomboni rade od brusnica, ne vidimo zašto ga ne bismo mogli primijeniti koristeći i drugo bobičasto voće poput borovnica, ribiza ili aronije, a svaku ćemo varijantu čim ulovimo bilo koje od ovog voća isprobati prvom prilikom!

Life&style Drukčiji recept za kuhano vino - bez šećera, no nije samo zdraviji, nego i ukusniji

Posjeti Miss7.24sata.hr