Jezikova juha, Sanja, Pazi zid... Prisjetili smo se emisija koje smo pratili početkom i sredinom 2000-ih

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Volimo se prisjećati stvari uz koje smo odrastali, a to nam je na jednom mjestu omogućio Instagram profil 'Miris djetinjstva'
  • Početkom i sredimo 2000-ih godina na malim ekranima smo imali prilike pratiti razne emisije koje su bile preteča današnjih reality show-ova
  • Neki kojih smo se sjetili su ''Pazi zid'', ''Uzmi ili ostavi'', ''Sanja'', ''Jezikova juha''...

Često se sjetimo starijih ljudi kad se ulovimo da kažemo u naše vrijeme je bilo bolje. Možda nisu sve stvari bile bolje, no televizijski program je sadržavao manje realityja, a više zabavnih i game showova.Tako se često u razgovorima prisjetimo nekih emisija koje su pomalo pale u zaborav. No, Instagram profil od nazivom ''Miris djetinjstva'' napravljen je baš iz tog razloga kako bismo se prisjetili televizijskog programa, ali i proizvoda s početka 2000-ih, ali i 1990- ih godina prošlog stoljeća. 

LIFESTYLE Ako si odrastala u 1990-ima i ranim 2000-ima, rado ćeš se sjetiti ovih stvari za koje smo bili vezani

''Jezikova juha''

Ovaj reality show prikazivao se na RTL-u 2009. godine. Utemeljen je na britanskom showu "Ramsay's Kitchen Nightmares" u kojem chef putuje od restorana do restorana s ciljem privlačenja gostiju. Javnost je uz show ''Jezikova juha'' upoznala i glavnog aktera, francuskog chefa Stephana Macchija. Njegov zadatak je bio pomoći vlasnicima, kuharima, konobarima da svoj restoran učine što uspješnijim. Također, ovaj show je gledateljima pružio jedinstvenu priliku da vide što se krije u restoranskim kuhinjama te kako se profesionalno priprema hrana. A osim pripreme hrane, mogli smo vidjeti i ne uvijek idilične međuljudske odnose između osoblja i Stephana.

''Pazi zid'' 

U ovom zabavnom showu, koji potječe iz Japana, kandidatima je cilj bio proći kroz zanimljive oblike u zidu, a pri tome su morali paziti da ne bi upali u bazen. Show se prikazivao 2008. godine na Novoj Tv, a vodila ga je Mia Kovačić dok je komentator, koji je zabavljao kandidate i publiku bio Mario Petreković, koji si je za potrebe showa dao ime Bitch Muchanon. U igri su sudjelovala dva tima u sastavu tri igrača koji su bili odjeveni u odijela od likre. Iako su kandidati imali naizgled lagan zadatak, igre su zahtijevale koncentraciju i koordinaciju uma i tijela.

''Uzmi ili ostavi''

Show ''Uzmi ili ostavi'' prikazivao se na HRT-u od 2005. pa do 2009. godine te je promijenio čak četiri voditelja. U voditeljskoj ulozi tako su se našli Željko Pervan, Mirko Fodor, Mario Petreković, a naposljetku i glumac Duško Modrinić. U ovom game showu su sudjelovali natjecatelji iz svih županija, točnije njih 21, a pred svakim od njih se nalazila kutija. No, u svakoj emisiji je samo jedan kandidat mogao odigrati igru te osvojiti maksimalan iznos od 500 tisuća kuna. U ovoj igri, natjecatelju je bila najpotrebnija intuicija, hrabrost i sreća.

Life&style Sjećaš li se 'Strasti'? Prošle su već 22 godina od početka emitiranja. Prisjetili smo se likova ove hit serije...

''Ne zaboravi stihove''

Ovaj zabavan show počeo se prikazivati 2008. godine na Novoj Tv, a imali smo ga prilike gledati samo godinu dana s Igorom Mešinom u voditeljskoj ulozi. Kandidat u ponudi je imao deset pjesama iz različitih žanrova i od različitih izvođača koje su bile podijeljene u kategorije. Nakon što je kandidat izabrao pjesmu, kreće ju pjevati uz pomoć benda i stihova ispisanih na ekranu. U jednom trenutku stihovi nestanu i na kandidatu je da završi pjesmu, odnosno popuni stihove koji nedostaju. Također, postojali su i džokeri, jedan je bio džoker pjevač koji kandidatu pomaže dovršiti stihove, a drugi je bio da izabere pravi stih između tri ponuđena. Za svaku pogođenu pjesmu, kandidat osvaja određeni iznos novaca, a pobjednik je bio onaj kandidat koji pogodi riječi svih 10 pjesama. 

''Hrvatski top model'' 

Reality dokumentarac emitirao se od 2008. do 2010. godine na RTL-u, a nastao je po uzoru na 'America's Next Top Model' Tyre Banks. U prvoj sezoni ulogu mentorice je imala Tatjana Jurić dok je u drugoj sezoni tu ulogu preuzela Vanja Rupena. Natjecateljice su se natjecale u različitim vještinama kao što su hodanje po modnoj pisti i fotografiranje, a žiri je svakog tjedna izbacivao jednu ili dvije kandidatkinje. Pobjednica je, osim titule novog hrvatskog top modela, osvojila i ugovor s modnom agencijom u nadi da će ostvariti karijeru u manekenstvu. 

HIT SERIJA Prošlo je 20 godina od zadnje epizode ''Dadilje'', a evo tko je od djece Sheffield najbolje prošao u životu

''Sanja'' 

Talk show ''Sanja'' prikazivao se na RTL-u 2004. i 2005. godine, a voditeljica je bila Sanja Doležal. Bio je to prvi hrvatski dnevni talk show koji se prikazivao u poslijepodnevnim satima, a Sanja Doležal je zbog njega dobila nadimak 'hrvatska Oprah'. U njemu je Sanja sa svojim gostima, ali i publikom razgovarala o temama iz svakodnevnog života. 

''Tog se nitko nije sjetio''

U ovoj zabavnoj igri znanja koja se počela emitirala na RTL televiziji 2013. godine voditeljica je bila Antonija Blaće, a imala je i pomoćnika, kvizomana Krešimira Sučevića Međerala, kojeg danas mnogi znaju kao lovca iz HRT-ovog kviza ''Potjera''. Krešimirova uloga je bila i komentirati odgovore natjecatelja, otkriti im gdje su pogriješili, ali i navesti dodatne odgovore koje su mogli ponuditi. Sudjelovala su se četiri natjecateljska para kojima je cilj bio imati što manje bodova. Sva pitanja iz kviza već su bila postavljena skupini od 100 osoba, a natjecatelji trebaju odgovoriti ono što misle da je odgovorio najmanji broj ljudi.  

 

Posjeti Miss7.24sata.hr