Jesi li već izabrala ljetno štivo? Uz ovih 5 naslova uživat ćeš u svakom trenutku provedenom na plaži

Shutterstock Uživanje u čitanju knjige na plaži
Vidi originalni članak
  • Uz ručnik, sunčane naočale i kremu sa zaštitnim faktorom vjerujemo kako će mnoge od vas na plažu ponijeti i knjigu!
  • Dok nam osjetila opušta ljetni ugođaj idealno je vrijeme da uronimo u svjetove nekih najatraktivnijih naslova 
  • Zato smo za tebe izdvojili popis od pet knjiga među kojima ćeš sigurno odabrati neku savršenu za sebe 

Uživamo u ljetu, a osim što smo u potrazi za osvježenjem, zabavom ili pak mirom, sigurno ćemo poželjeti odvojiti i ponešto vremena za ugodnu i britku literaturu. Knjige nas nakratko mogu odvesti u neke sasvim druge svjetove pa ako i nismo ove godine kupili avionsku kartu. Možda će nam pomoći da postanemo još bolje ili jednostavno možemo utvrditi gradivo dok zadovoljno kimamo glavom i povremeno se osmjehujemo listajući stranice.

Kako ne bi gubila vrijeme na pretragu pripremili smo pet naslova od kojih ćeš sigurno izabrati ponešto za sebe.

Neukroćena, Glennon Doyle

'Neukroćena' američke autorice Glennon Doyle, prodala se u preko tri milijuna primjeraka, zagospodarila je na svjetskim listama (i na onoj New York Times gdje se zadržala čak 70 tjedana), a stigla je i u naše knjižare u prijevodu Vande Podgoršek.

Nekima će naslov ove knjige (eng. Untamed) kao i autorica biti poznati zahvaljujući glumici Reese Witherspoon i pjevačici Adele koje javno nisu skrivale oduševljenje ovom knjigom. Štoviše, britanska pjevačica na svojim je društvenim mrežama objavila je kako joj je upravo ovo štivo promijenilo život i pomoglo da pronađe radost i slobodu.

Otkrili su tajnu čudesne transformacije Adele, evo što je sve morala raditi kako bi smršavila 45 kilograma!

Čitateljice će kroz ovo autobiografsko štivo saznati kako se Glennon, nakon što je spoznala pravu sebe i pronašla snagu i hrabrost koje nije ni bila svjesna, razvela od svog supruga i upustila se u novi odnos sa ženom.

Priča je to o tome kako svatko od nas može početi vjerovati sebi dovoljno da postavi granice, prigrli svoje tijelo, poštuje svoju ljutnju i slomljeno srce, i oslobodi svoje najistinitije, potpuno divlje instinkte...

Ljeto u Provansi, Lucy Coleman

Tko je pročitao 'Ljeto na talijanskom jezu' otprilike zna što bi mogao očekivati i od posljednjeg romana Lucy Coleman 'Ljeto u Provansi' – ugodno, opuštajuće ljetno štivo raskošnog prikaza karaktera likova kao i same radnje.

Ljeto à la française: ovo je Parižankama pet trenutno omiljenih modnih komada

Putovanje u francusku pokrajinu tako možeš ostvariti preko uobičajenog para Ferna i Aiden čiji se život dupkom mijenja nakon što osvoje dobitak na lutriji. Pred supružnike je stavljen test – hoće li probuditi zamrlu strast ili će do izražaja doći sve njihove različitosti koje će se pokazati nepremostivima?

Mladenka kostonoga, Želimir Periša

"Mladenka kostonoga" zadarskog pisca Želimira Periša vrlo je zaigran roman koji obiluje humorom, ironijom te oživljavajući prošla vremena zapravo govori o ženskom traumatičnom iskustvu s likom feminističke ikone ispred svog vremena. Zapravo se radi o priči o položaju žene, roditeljstvu, majčinstvu, borbama, potragama za identitetom....

Ipak, ne radi se o sasvim brzom štivu pa je najbolji izbor za one koje svoje moždane aktivnosti ne žele sasvim prepustiti pauzi. No, tko se uhvati u koštac s ovim postmodernističkim romanom, kritičari obećavaju, nemoguće je a da se ne zaljubi u glavnu junakinju Gildu, s njom se duboko ne suosjeća i divi njezinim karakteristikama. 

Godinu dana starija, godinu bolja, Caroline de Maigret i Sophie Mas

Autorice bestselera 'Kako biti Parižanka', Caroline de Maigret i Sophie Mas u romanu 'Godinu starija, godinu bolja' ponovo donese britko, lagano i pitko štivo koje sigurno nećeš lako ispustiti iz ruku. Zabavan roman o ljubavi, zavođenju, modi i spojevima, ali i o obitelji, poslu, samačkom životu i prihvaćanju nesavršenosti mogao bi biti pun pogodak dok opuštaš osjetila u hladovini plaže.

Francuska beauty ikona otkriva zašto Parižanke uvijek izgledaju tako 'chic'

“Godinu starija, godinu bolja knjiga je koju ćete pročitati u jednom dahu prije spavanja, a sutradan kupiti još primjeraka za svoje prijateljice. Začinjena inspirativnim citatima i komičnim anegdotama, to je istinita priča u kojoj se lako prepoznati, duhovit francuski osvrt na univerzalno čudo starenja.” Vogue UK

Djevojka iz močvare, Delia Owens

Djevojka iz močvare, bestseler je New York Timesa autorice Delia Owens koji se već neko vrijeme nalazi na policama naših knjižara, a odabrala ga je i glumica Reese Witherspoon za svoj književni klub te predložak za istoimenu ekranizaciju koju će producirati upravo njena tvrtka Hello Sunshinete.

Radi se o napetoj i emotivnoj priči smještenoj u ruralni dio Sjeverne Karoline, a u njoj ima svega – krimića, romanse, misterije, pa čak i malo sudske drame. Ipak, radnja je  prije svega fokusirana na Kyju, njezin status otpadnice i način na koji se mora braniti.

Delia Owens bivša znanstvenica koja je specijalizirala biljni i životinjski svijet pa će mnogi uživati i u predivnim opisima prirode u kojoj živi glavna junakinja.

Posjeti Miss7.24sata.hr