Je li srednjovjekovni dvorac ili kuća? U svakom slučaju, George i Amal Clooney prodali su svoju vilu, i to komu!

Profimedia
Vidi originalni članak
  • George Clooney oprostio se od svog nekadašnjeg momačkog utočišta, velebnog imanja u Los Angelesu i kuće koja po nekim elementima nalikuje na srednjovjekovni dvorac
  • Glumac je bio vlasnik te vile gotovo tri desetljeća, a bio je u njoj i domaćin mnogih velikih zabava 
  • Nakon što se George oprostio od dugogodišnjeg statusa neženje te skrasio s Amal Clooney, prostor se iz momačke jazbine pretvorio u obiteljski dom

George i Amal Clooney spakirali su kofere jer su prodali svoju vilu poznatoj manekenki Oliviji Culpo i njezinom suprugu profesionalnom nogometašu Christianu McCaffreyju. Vilu, u kojoj su posljednjih nekoliko godina živjeli George i Amal Clooney sa svojim blizancima Ellom i Alexanderom, građenu u engleskom tradicionalnom stilu, slavni je par prodao za 14,5 milijuna dolara (oko 13 milijuna eura). 

Srednjovjekovni dvorac ili kuća? 

Vila u ekskluzivnom rezidencijalnom području Fryman Canyon nalazi se u blizini Beverly Hillsa, Studio Cityja i poznate hollywoodske Staze slavnih. Veliki kameni blokovi od kojih je građena podsjećaju doista na srednjevjekovni dvorac, kao i teška drvena, željezom okovana vrata te velebno stubište od masivnog drva. No kako dublje ulazimo u kuću, taj dojam slabi premda su neke sobe i dalje zadržale elemente od punog drva.

Inače, imanje se prostire na nešto više od 12.000 kvadratnih metara, a sama nekretnina nudi luksuz i privatnost na najvišoj razini. a George Clooney je vilu kupio 1995. godine za nešto manje od 2,2 milijuna dolara (oko 2 milijuna eura). Prije njega ovdje je živjela glazbena ikona i pjevačica grupe 'Fleetwood Mac' Stevie Nicks.

Glavna kuća sastoji se od šest spavaćih soba i ima ukupno gotovo 650 kvadratnih metara stambenog prostora uključujući vinski podrum i kućno kino. Nekoliko zasebnih kuća za goste, a bazen i teniski teren upotpunjuju glamuroznu cjelinu.

Prije nego što se skrasio, Clooney je bio domaćin nebrojenim okupljanjima i zabavama poznatih i slavnih u ovoj kući, što ju je učinilo poznatim društvenim okupljalištem u Hollywoodu. Međutim, nakon vjenčanja s Amal 2014. godine, imanje se iz party utočišta za neženju pretvorilo u miran obiteljski dom. U jednom intervjuu 2018. godine je Amal Clooney ovo imanje nazvala „privatnom oazom" para, te je otkrila kako je malo uredila prostor kako bi bio „pogodan za opuštanje i obiteljski život.“

Life&style Ako si ikada poželjela imati vlastitu špilju, ova vikendica u Fužinama bit će ostvarenje tvojih snova

Za obitelj Clooney, međutim, došlo je vrijeme za rastanak od ovog velebnog zdanja, ali Clooneyjevi definitivno nisu beskućnici. Slavni glamurozni par posjeduje brojne nekretnine u Americi i Europi, uključujući i poznatu vilu na jezeru Como.

Life&style Imaš još nekoliko dana godišnjeg i ne znaš kako bi ih iskoristila? Prijedlog su staklene kućice

Posjeti Miss7.24sata.hr