Je li moguće zavoljeti ponedjeljak? Teeeeeško! Ali uz ova tri poteza bit će lakše

Getty Images
Vrag odnio ponedjeljak i onog tko ga je stavio odmah nakon nedjelje! Ako stopostotno potpisuješ tu rečenicu, moraš probati ova tri trika...
Vidi originalni članak

Kaže se da dobar vikend određuje naredni tjedan. Međutim, što kad fino provedemo subotu i nedjelju ljenčareći ili uz lagani roštilj i cugu s prijateljima, a ponedjeljak krene ludo stresno? Uz malo organizacije tijekom vikenda sve može biti drugačije…

Kako započeti tjedan bez stresa 

Petak 

Često ostavimo neke male zadatke neriješene tijekom tjedna. Osobito smo već zakoračili u petak. Porošlo je podne i više nam se ništa ne da. Zaboga, pa to je ljudski, pa PETAK JE! Počinje vikend i mi smo već dušom, ako ne tijelom u njemu. Međutim, ma kako naporno bilo, svakako bi se trebalo riješiti svih pa i najdosadnijih zadaća na poslu i sve završiti u petak. Tako ćeš izbjeći nepotrebnu brigu i osloboditi se osjećaja da ti nešto visi za vratom što nisi obavila i lijepo će te dočekati odmah u ponedjeljak ujutro.

MODA 5 modnih kombinacija za posao - kad je vani još pakleno vruće

Subota 

Priprema jela unaprijed (za jedan ili više dana) nešto je što se u današnje vrijeme doista isplati. Osim što štedi vrijeme, štedi i novac, a i jedemo zdravije. Stoga iskoristi subotu da razmisliš što ćeš jesti sljedeći tjedan. Napravi popis i otiđi u miru u kupovinu. Tako ćeš kupiti ono što uistinu trebaš. A ako u ponedjeljak uzmeš sa sobom na posao ukusno domaće jelo, izbjeći ćeš gužvu i nervozu - kuhanje u ponedjeljak ujutro ili strku za vrijeme stanke za ručak. 

Nedjelja 

Vrijeme je za planiranje nadolazećeg tjedna. Ako znaš što te očekuje sljedeći tjedan i u nedjelju napraviš neki plan i raspored kojim ćeš rješavati stvari, ponedjeljak može proći bez iznenadnih sastanaka i odavno zaboravljenih termina. Osim posla, planiraj i slobodno vrijeme (na primjer, neke sportske aktivnosti, susrete s prijateljima ili vrijeme za sebe). Tako ćeš dobiti osjećaj koji je vrlo dobar: da imaš sve pod kontrolom te ćeš imati ravnotežu između posla i slobodnog vremena. 

Posjeti Miss7.24sata.hr