Jamie Oliver dobio je veliku, ali najslađu konkurenciju, njegov sin Buddy napisao je svoju prvu kuharicu

Instagram @jamieoliver Foto: Instagram @jamieoliver
Vidi originalni članak
  • Svjetski poznati chef Jamie Oliver u našim je životima već više od 20 godina kada smo ga upoznali kao 24-godišnjeg dečka u kulinarskoj emisiji 'Goli kuhar'
  • Jamie je svoju slavu do danas održao zahvaljujući svojim brzim, a ukusnim i nutritivnim receptima u kojima može uživati cijela obitelj, pa čak i, često izbirljiva, djeca
  • No, čini se da je sada, u svojim 50-ima, dobio opasnu konkurenciju i to unutar obitelji. Naime, njegov je sin Buddy izbacio svoju prvu kuharicu 

Jamie Olivera upoznali smo još davne 1999. godine kada se na malim ekranima pojavio u kulinarskoj emisiji 'The Naked Chef', odnosno 'Goli kuhar'. Jamie tada bio dečko od jedva 25 godina i nitko tada nije niti slutio da ćemo ga, u idućih 25 godina, toliko zavoljeti. U tih 25 godina, odnosno do danas, Jamie je itekako odrastao, naučio nas mnogočemu kada je kuhanje u pitanju, osobito brzim, ukusnim i zdravim receptima, a u privatnom se životu oženio i postao otac petero djece koja su se često pojavljivala i u brojnim epizodama njegovih emisija. 

Upravo jedno od tih petero djece, točnije sin Buddy Bear Oliver, Jamieju je nedavno postao kulinarska konkurencija. Naime, 13-godišnji Buddy je krenuo očevim stopama i svoju ljubav prema hrani i kuhanju pretočio u svoju prvu kuharicu. Razdragani i ponosni otac Jamie time se pohvalio i na svom Instagramu. 

Jamie je u svojoj dirljivoj objavi napisao kako je Buddy od najranijih dana u kuhinji bio kao njegova sjena i da ga je, kao oca koji kuha, velikom radošću ispunjavalo to što je baš on bio dio Buddyjevog procesa učenja novih vještina i kuhanja novih jela. Dodao je i da je to što je Buddy, sa svojih 13 godina, napravio vlastitu kuharicu, dokaz da nikada ne možemo reći da smo premladi da bismo napravili izvanredne stvari. 

Buddyjeva kuharica naziva 'Let's Cook' namijenjena je djeci, odnosno sadrži recepte koje sva djeca provjereno vole. Tako u njoj možemo pronaći više od 60 jednostavnih, ali zdravih recepata za jela kao što su špageti s mesnim okruglicama, razne pizze s povrćem, pohani kruh s voćem, brownieji i slično, a koji su, zapravo, odlični i za cijelu obitelj. Naravno, svako od ovih jela je iznimno jednostavno za pripremu, osobito s mališanima koji su, baš poput Buddyja, svojim roditeljima sjena u kuhinji. 

Buddyjeva kuharica dostupna je i u Hrvatskoj i to preko Amazona, a cijena joj iznosi 23,67 eura za čvrste korice dok je verzija za kindle nešto povoljnija, odnosno cijena joj iznosi 11,82 eura. 

Posjeti Miss7.24sata.hr