Jadran je dobro koji put zamijeniti nečim drugim, a ovaj podcijenjeni španjolski otok odlična je opcija

Instagram @mochileros.viajeros Foto: Instagram @mochileros.viajeros
Vidi originalni članak
  • Iako najčešće ljetujemo na Jadranu, moramo priznati da nam uz sve više cijene u našoj zemlji s jedne i pristupačne cijene putovanja do drugih zemalja s druge strane, opcija ljetovanja izvan granica Jadrana zvuči kao odlična ideja
  • Baš poput susjedne nam Italije, i Španjolska nudi mnoštvo nestvarno lijepih opcija, a jedna od najšarmantnijih je bez imalo dvojbe Mallorca - otok poznat po predivnoj arhitekturi, prirodnim ljepotama i tirkiznom moru
  • Budući da se svakog četvrtka i nedjelje iz Zagreba nudi direktan Ryanair let do Palma de Mallorce, istražili smo što sve vrijedi posjetiti na ovom rajskom otoku

Kada krenemo razmišljati o destinaciji za godišnji odmor, rijetko kada se upustimo u istraživanje ideja izvan granica našeg Jadrana, no  budući da on već odavno nije najpovoljnija opcija i da smo svega par sati leta udaljeni od brojnih idiličnih mjesta, odabir neke nove zemlje koju (možda) još uvijek nismo imali prilike posjetiti apsolutno nam zvuči kao odlična ideja. 

Baš poput susjedne nam Italije, i Španjolska nudi mnoštvo nestvarno lijepih opcija, a jedna od najšarmantnijih je bez imalo dvojbe Mallorca - otok s brojnim skrivenim bijelim pješčanim plažama, tirkiznim morem, planinama i liticama što se izdižu nad njim i  prekrasnom španjolskom arhitekturom koja oduzima dah ljepotom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxury Life Mallorca (@luxurylifemallorca)

Blaga klima, mnoštvo sunčanih dana tijekom cijele godine, kao i mnoštvo prirodnih ljepota koje vrijedi istražiti čine Baleare privlačnom turističkom destinacijom tijekom svih godišnjih doba, no upravo je u ljetnim mjesecima ovaj kraj najšarmantniji i najtopliji te samim time i najposjećeniji. 

Life&style Krenuli smo smišljati kamo na ljetovanje: otočić Vrnik (za koji vjerojatno nisi čula) je prava bajka

Mallorca svojim posjetiteljima nudi mnoštvo raznih aktivnosti među kojima će svatko s obzirom na svoje afinitete pronaći i više no dovoljno opcija kako kvalitetno provesti vrijeme. Od romantičnih šetnji duž obale i pješačkih tura kroz planinski grad Valldemossu, do istraživanja bogate gastro ponude ovoga kraja, Mallorca je savršena za sve one koje jednako privlače hedonizam, aktivni odmor i uživanje u prirodnim ljepotama.

Budući da je riječ o ozbiljnoj turističkoj destinaciji, opcija gdje odsjesti ovdje ne nedostaje. Diljem Mallorce nudi se mnoštvo prelijepih apartmana i starih vila, a tu su i nešto luksuzniji smještaji poput hotela Belmond La Residencia smještenog u brdskom selu Deia koji je dom najveće izložbe slavnog španjolskog umjetnika Joana Miróa. Smješten u planinskom gorju Serra de Tramuntana, ovaj hotel koji zapravo čine dva dvorca iz 16. stoljeća oda je umjetničkom gradu u kojem je smješten i u kojem je Joan Miró često primao slikare, kipare i pisce te je mjesto koje, ako već ne odsjedamo u njemu, barem vrijedi posjetiti, i čijoj ljepoti raskošnih vrtova nitko neće odoljeti.

Life&style Ovu plažu redovito ubrajaju među najljepše na Jadranu, a na njoj se nalazi i najinstagramičnija ljuljačka

Hotel Zoëtry Mallorca smješten na imanju izgrađenom u 14. stoljeću, s predivno dizajniranim sobama, restoranom kuhara Andreua Genestre s Michelinovom zvjezdicom i dvama bazenima također je opcija koja garantira odmor iz snova, a vrijedan spomena je i  boutique hotel Son Bunyola, nedvojbeno najposebniji od svih, moderan i smješten među veličanstvenim planinama.

Oni koji ovaj kraj poznaju najbolje, turistima toplo preporučuju unajmljivanje broda i/ili automobila kako se ne bi propustila prilika obilaska brojnih predivnih plaža koje se ovdje nalaze i koje bi inače bilo teško posjetiti, a neke od najljepših su Cala Deia, Cala des Moro i Sa Calobra. Osim plaža, jednako čarobno iskustvo je i posjeta brojnim pitoresknim mjestima koja se na Mallorci nalaze, a jedno od najpopularnijih je Palma de Mallorca do koje se svakog četvrtka i nedjelje može letjeti direktnim letom Ryanaira iz Zagreba. Grad je to poznat po zadivljujućoj arhitekturi, kulturnoj baštini, vrhunskim trgovinama, restoranima i, naravno, prelijepim plažama.

Pravi dragulj vrijedan posjete je i šarmantno selo Fornalutx, skriveno duboko u planinama Serra de Tramuntane, poznato i kao najljepše selo u cijeloj Španjolskoj, no kamo se god na Mallorci uputili, nećemo pogriješiti, budući da nas nestvarno lijepe prirodne ljepote, jednako veličanstvena arhitektura te vrhunska gastro ponuda čeka na gotovo svakom koraku.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr