Isprobali smo slatku i slanu ponudu artisan Kukuriku pekarnice i ovo su proizvodi koji su nas oduševili!

Mia Elliott
Vidi originalni članak
  • Kukuriku je nova artisan pekarnica koja je u nekoliko tjedana poslovanja uspjela osvojiti brojna nepca
  • Iza nje stoji Domagoj Kordić, pekarski entuzijast koji je pekarstvom postao opsjednut do te mjere da je ostavio marketing i krenuo izučavati sve tajne ovog zanata
  • U Savskoj 156 svakodnevno se može pronaći brojne fantastične slatke i slane proizvode, rađene bez aditiva i gotovih smjesa, s divljim kvascem, ručno i s puno ljubavi, a evo koji su se nama najviše svidjeli

Kada smo prije nekoliko mjeseci čuli da pekarski entuzijast Domagoj Kordić uskoro otvara vrata svoje nove artisan pekare, znali smo da će se u njoj naći proizvodi koje ćemo željeti isprobati prvom prilikom. Entuzijast, kažemo, jer je Domagoj zapravo marketinški stručnjak kojem je otkriće divljeg kvasca i spontane fermentacije doslovno promijenilo život.

Postao je naime pekarstvom opsjednut do te mjere da ga je ova strast natjerala da ostavi marketing i krene izučavati sve tajne ovog zanata, a njegov je entuzijazam počeo dobivati konkretne konture nakon susreta i upoznavanja Karla Vulina, vlasnika Kroštule i jednog od suosnivača BreadCluba. Svoju je ulogu odigralo i poznanstvo s Ivom Steinbauer čiji je profesionalni put bio sličan Domagojevom, a koja je nedavno odlučila zatvoriti vrata svoje Pierre slastičrnice te se Domagoju pridružiti u Kukuriku avanturi.

Life&style Zagrebačka craft pekarnica Korica ima novu pitu od bundeve koja je naprosto savršena

Kukuriku je svoja vrata otvorio na adresi Savska cesta 156, oduševivši već u prvih nekoliko tjedana postojanja brojna nepca. Kako to jednoj pekarnici i priliči, i Kukuriku nudi razne vrste kruha, focaccie, baguetta, sendviča, brioche peciva, pogače, quiche, croissante raznih okusa, cookieje, pain suisse, cimet rolice... Ponuda je bogata i šarolika, baš kao i sam prostor u kojem se prodaje, a sve je, dakako, rađeno bez aditiva i gotovih smjesa, s divljim kvascem, ručno i s puno ljubavi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidija Lončarić (@lidia_with_a_j)

Ovdje je zapravo najveći problem odlučiti što probati, ili je barem nama bio, jer apsolutno sve izgleda preukusno. Nakon dugog promišljanja, odlučili smo se isprobati nekoliko popularnih slatkih te slanih varijanti, i moramo priznati da su naša srca uspjeli osvojiti.

Life&style Pekarnica Noel Bread & Deli oduševljava blagdanskom ponudom: babke od maka, božićni kruh, kolačići s brusnicom

Ljubitelje slatkoga oduševit će pain suisse, preukusni cookieji te cimet rolica koja je od slatkog dijela ponude, naš apsolutni favorit. Od cimeta koji opija svojim mirisom, do nježno hrskave i savršene teksture same rolice, s njom se ne može pogriješiti, posebno u ovim hladnijim danima. Estetski možda nije toliko šarmantna kao neke druge slastice, ali joj je zato okus božanstven i bolji nego što smo uopće mogli zamisliti. Uz cimet rolicu, izdvojili bismo i croissant od vanilije, bijele čokolade i maline koji je taman dovoljno sladak da zadovolji i najveće sladokusce, ali i taman dovoljno kiselkast zahvaljujući malini da je zapravo fantastičan i osvježavajuć desert.

Što se pak slanog dijela ponude tiče, teško da će ikoji proizvod iz bogate ponude ikoga razočarati, no uz sve što se nudi, mi smo se zaljubili u dobri stari kruh. Bez ikakvih posebnih dodataka, integralni, obični, predivnog mirisa i još boljeg okusa. Mene je osobno podsjetio na kruhove koje je cijelog života pekla moja baka i koji bi uspjeli zamirisati cijelu kuću, a iskreno, najsretniji bismo bili kada bi se ova divota od kruha svakog jutra nekom magijom stvorila na našem stolu. U svakom slučaju, mi smo pronašli i više no dovoljno razloga da se na ovu adresu vratimo još puno puta. I da, znamo da je Božić tek prošao, ali evo, samo da imamo crno na bijelo da je Domagoj obećao i da će do idućeg Božića usavršiti panettone. I uopće ne sumnjamo da će i ovo biti jedna itekako uspješna epizoda!

Posjeti Miss7.24sata.hr