Isprobaj recept za sočnu čokoladnu tortu s crnim pivom - oduševit će te jedinstvenim okusom i aromom
- Ovaj posebni recept definitivno nije namijenjen isključivo ljubiteljima piva
- Nadasve je ukusan i oduševit će sve ljubitelje slastica
- Ova sočna čokoladna torta spravlja se u trenu i rezultira posebnom aromatičnom notom
Nemoj se uplašiti kad pročitaš naslov, ali ovaj ukusni recept zapravo uključuje poseban sastojak koji se obično ne koristi u pečenju slastica: crno pivo. Tamno pivo gubi udio alkohola tijekom pečenja, a iza sebe ostavlja samo jedinstvenu aromu koja se savršeno slaže s čokoladom u kolaču. Svakako vrijedi probati!
Sastojci
Za tortu
• 250 ml crnog piva
• 250 g maslaca
• 75 g kakao praha
• 250 g brašna
• 1 žličica praška za pecivo
• 250 grama šećera
Želiš li recept za savršeni Kinder bueno cheesecake? Naravno da želiš! Ovaj je prava bomba
• 1 prstohvat soli
• 3 jaja
• 150 g kiselog vrhnja
Za glazuru
• 200 g tamne čokolade za kuhanje
• 75 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te namasti okrugli kalup.
2. Zakuhaj pivo s maslacem u loncu uz miješanje. Umiješaj kakao u prahu i ostavi da se sve ohladi.
3. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo, šećerom i soli.
4. U drugoj posudi pomiješaj jaja s kiselim vrhnjem u glatku smjesu. Umiješaj mješavinu s čokoladom, a zatim mješavinu s brašnom. Ulij u kalup za pečenje te peci u pećnici oko sat vremena (napravi test čačkalicom). Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi u kalupu.
5. Za glazuru nasjeckaj čokoladu i ostavi da se zajedno s vrhnjem za šlag uz miješanje otopi u vodenoj kupelji. Makni iz kupelji te nastavi miješati dok krema ne bude konzistencije za mazanje. Izvadi tortu iz kalupa, premaži je kremom od čokolade i uživaj.