Isprobaj pravi 'skijaški' recept: savijača od maka s kiselim vrhnjem

shutterstock Savijača od maka
Vidi originalni članak
  • Ako si ikada išla na skijanje u Austriju ili Njemačku, sigurno si u ponudi skijaških koliba naišla na savijaču od maka 
  • Ova savijača od maka u pećnici s ukusnim nadjevom od kiselog vrhnja oduševit će sve 
  • S ovim receptom možete donijeti čaroliju alpske kolibe sa sobom

Kaiserschmarrn, germ knedle ili više voliš savijaču od maka? Uz ovaj ukusni recept za svježu savijaču iz pećnice, odluka će ti biti laka! Kremasti nadjev od kiselog vrhnja savršeno se slaže s grožđicama u rumu i okusom cimeta, a atmosfera skijaške kolibe zajamčena je i bez planinske panorame!

Sastojci:

• 200 g maka

• 125 g kiselog vrhnja

• 1 jaje

• 1 žumance

• 20 g kukuruznog škroba

• 80 g šećera u prahu

• 1 žličica cimeta

• 70 g grožđica

• 60 ml ruma

• kora od 1 limuna

• 275 g izvaljanog lisnatog tijesta

• 2 žlice naribanih badema

• žumance za premazivanje

Snježni punč pravi je zimski napitak: miriše na rum, izgleda kao snijeg

Life&style Ovaj zimski recept raznježit će ti sva osjetila: Špekulas tiramisu je baš sjajan!

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). 

2. Prelij grožđice rumom pa zakuhaj u loncu.

3. Dodaj mak, kiselo vrhnje, jedno cijelo jaje, žumance, škrob, šećer u prahu, cimet i koricu od jednog limuna te zagrijavaj uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ostavi da se nakon toga ohladi.

4. Gotovo lisnato tijesto izvaljaj na lim. Ravnomjerno rasporedi nadjev po tijestu, preklopi sa strane i zamotaj.

5. Savijaču premaži žumancem i pospi bademima u listićima. Peci u pećnici 25 do 30 minuta dok savijača ne porumeni. Pospi s malo šećera u prahu i posluži.

Posjeti Miss7.24sata.hr