Isprobaj! Ovi napici su eliksir mladosti, a lako se pripremaju

Instagram
Svi znamo da je voda dobra za zdravlje i kožu, no što ako ti se baš nikako ne da piti 2 litre vode dnevno? Ovi napici su savršena alternativa
Vidi originalni članak

Za blagodati ispijanja vode znamo, a isto tako znamo da je fruktoza iz voća zdravi šećer koji nas sprječava (koliko toliko) da navalimo na velike količine brze slatke hrane kojoj je ponekad tako teško odoljeti. Voda s okusom voća nije neka novost, no ovih dana su društvene mreže jednostavno poludjele za ovim eliksirima mladosti, kako ih volimo zvati. Misliš da je vrijeme da i sama probaš s ovim zdravim tekućinama? Želiš li da tvoja koža uz minimalan trud postane ludo sjajna? Onda su ovo neke od namirnica koje bi mogla dodati svojoj vodi:

Borovnice
Dodaj borovice svojoj vodi jer su bogate vitaminom A. Vitamin A potiče obnovu mrtvih stanica kože, koža postaje nježnija i mekša, a usput ćeš dobiti onaj sjaj koji imaju zvijezde na crvenom tepihu. I uz to, borovnice imaju jako dobar okus!

Krastavci
Svi znamo da je svježe krastavce najbolje staviti na umorne kapke kako bismo se probudile s holivudskim sjajnom kožom oko očiju i odmornim kapcima. No, voda s okusom krastavaca je već godinama hit među ljubiteljicama zdravog života. Nije ni čudo, jer su krastavci bogati vitaminom E, koji pomaže koži da se riješi slobodnih radikala koji uzrokuju akne i ožiljke.

Jabuka
Jabuka na dan tjera doktora van! Visoka razina vitamina C u jabukama potiče kožu da proizvodi melanin, pigment zaslužan za boju tvoju kože. Također, više melanina znači i veća zaštita za tvoju kožu, jer on štiti tvoju kožu od štetnog UV zračenja. Prije nego kreneš na vikend putovanje, hidratiziraj se upravo ovom tekućinom...

Kupine
Ovo slatko bobičasto voće je sitno, ali dinamitno. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama. Zapravo, samo jedna šaka kupina osigurava 155 miligrama omega 3 masnih kiselina, koje pomaže u smanjivanju bora. Kako djeluju? "Pumpaju" proizvodnju masnih stanica na koži. Čini se da ipak postoji masnoća na koži koju volimo.

Naranče i limuni
Agrumi su esencijalno zimsko voće. I jedino, ako ćemo iskreno. No, ne smijemo zaboraviti na blagodati vitamina C i u proljeće. Ovaj moćni vitamin pomaže suhoj koži da se obnovi. Isto tako, vitamin C pomaže u većoj proizvodnji kolagena kako bi se održala elastičnost i tonus kože.

KOSA Novi čarobni trik za ljepotu - rižina voda!

Kivi
Egzotična namirnica koja je dobra za cijelo tijelo. Ako dodaš kivi svojoj vodi, organizam ćeš revitalizirati i dobit ćeš dobar izvor antioksidansa, a to uključuje i vitamine C i E. Kivi sadrži i puno cinka koji pomaže u rastu i učvršćivanju noktiju, zubiju i doprinosi boljem zdravlju kože.

Posjeti Miss7.24sata.hr