Isprobaj! Ne košta baš ništa, uvijek možeš naći vremena za nju, a može te doslovno usrećiti

Crystal Shaw/Unsplash
Vidi originalni članak
  • Voliš li šetati po svježem zraku ili si pak tip koji se radije ušuška pod topli prekrivač na kauču unutar svoja četiri zida?
  • Ako voliš šetati prirodom, sigurno znaš da te šetnja uvijek razveseli i da se nekako nakon toga osjećaš bolje
  • Znanstvenici su otkrili razlog zašto je to tako

„Šetnja prirodom bila bi neprocjenjiva kad bi se prodavala kao lijek!“, rekao je dr. Markus Fischl, psihijatar iz Psihijatarske bolnice u Linzu. Pogledaj zašto izlet u brda djeluje kao vrlo potentan antidepresiv…

Tko ide redovito šetati prirodom, spada među sretnije ljude – zato jer osjećaj bezvoljnosti, brige pa čak i depresija imaju manje šansi. Kad bi se pozitivno djelovanje šetnje moglo upakirati u oblik tablete te prodavati, bile bismo jako bogate. Zašto je to tako? Stručnjaci kažu: prvenstveno zbog kombinacije kretanja te svježeg zraka.

Šetnja je dobra za mozak

Voditelji istraživanja na Sveučilištu Pittsburgh otkrili su da redovita šetnja prirodom minimalizira gubitak pamćenja te maksimalizira sposobnost koncentracije. Ispitanici koji su netom nakon šetnje prirodom radili testove koncentracije, pokazali su se boljima od onih koji su sjedili doma na kauču.

HODANJE I SEKSUALNI ŽIVOT Žustro ili polako? Što stil hodanja otkriva o tvom seksualnom životu

Šetnja poput antidepresiva

Jedno drugo istraživanje na Sveučilišnoj klinici u Salzburgu otkrilo je da šetnja prirodom djeluje protiv psihičkih smetnji i depresije. Nakon 9-tjedne faze šetanja su ispitanici priznali da imaju više samopouzdanja te su manje u stresu. Dobri razlozi za odlazak u prirodu!

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr