Isprobaj ukusnu juhu od kiselog kupusa - imamo brzi recept za ovo zdravlje u tanjuru
- Ne mora se uvijek kuhati pileća juha ili juha od rajčice - isprobaj nešto novo
- Sigurno ti je još ostalo nešto kiselog kupusa od zimnice
- Stoga iskušaj ovaj recept za juhu od kiselog kupusa, jako je ukusna
Kiseli kupus ne mora uvijek biti dosadan prilog. Od njega možeš lako spraviti i glavno jelo – kao što je, na primjer, ova ukusna juha od kiselog kupusa. Velika prednost: superbrzo se spravlja i superzdrava je.
Sastojci
• 200 g kiselog kupusa, mekano kuhanog (ili iz limenke)
• ¼ l povrtnog temeljca
• ¼ l vrhnja
• prstohvat soli
• šećer
• ocat
• bijelo vino
• kim (za ukrašavanje)
Priprema
1. Zakuhaj povrtni temeljac, vrhnje i kiseli kupus, ostavi da malo vrije pa kratko izmiksaj u mikseru. Međutim, budi oprezna! Pazi na to da ne izmiskaš prefino kupus. Trebaju ostati još komadi koji se mogu jasno vidjeti.
2. Začini juhu solju, šećerom, octom i bijelim vinom. Prebaci na tanjure te prije posluživanja ukrasi kimom.
3. Uz juhu je izvrstan prilog kriška svježeg kruha ili jedna ili dvije hrenovke – možeš ih čak i narezati na ploške te pomiješati s juhom. U juhu također možeš dodati i kuhani krumpir.
Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?