Isprobaj ukusnu juhu od kiselog kupusa - imamo brzi recept za ovo zdravlje u tanjuru

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ne mora se uvijek kuhati pileća juha ili juha od rajčice - isprobaj nešto novo
  • Sigurno ti je još ostalo nešto kiselog kupusa od zimnice
  • Stoga iskušaj ovaj recept za juhu od kiselog kupusa, jako je ukusna

Kiseli kupus ne mora uvijek biti dosadan prilog. Od njega možeš lako spraviti i glavno jelo – kao što je, na primjer, ova ukusna juha od kiselog kupusa. Velika prednost: superbrzo se spravlja i superzdrava je.

Sastojci

• 200 g kiselog kupusa, mekano kuhanog (ili iz limenke)

• ¼ l povrtnog temeljca

• ¼ l vrhnja

• prstohvat soli

• šećer

• ocat

• bijelo vino

• kim (za ukrašavanje)

Priprema

1. Zakuhaj povrtni temeljac, vrhnje i kiseli kupus, ostavi da malo vrije pa kratko izmiksaj u mikseru. Međutim, budi oprezna! Pazi na to da ne izmiskaš prefino kupus. Trebaju ostati još komadi koji se mogu jasno vidjeti.

2. Začini juhu solju, šećerom, octom i bijelim vinom. Prebaci na tanjure te prije posluživanja ukrasi kimom.

3. Uz juhu je izvrstan prilog kriška svježeg kruha ili jedna ili dvije hrenovke – možeš ih čak i narezati na ploške te pomiješati s juhom. U juhu također možeš dodati i kuhani krumpir.

 Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr