Moje iskustvo: radila sam izazov 100 trbušnjaka i što se dogodilo

Privatni album/Olja Runjić
Internet vrvi fitness izazovima, ali ih svojom "vježbam po potrebi" filozofijom uspješno izbjegavam - do trenutka kada moram krenuti na more. Mislit ćete, ni ne treba mi, ali šlauh oko struka se razbahatio. Pa sam se primila trbušnjaka...
Vidi originalni članak

Vježbanje je u mom životu rezervirano samo za 3-5 mjeseci prije prvog odlaska na plažu; tko je bez grijeha nek' baci kamen prvi. Sve je to lijepo, imati zdrav duh u zdravom tijelu, ali draže mi je pojest' dva dupkom natrpana tanjura bilo koje pašte i kasnije pogledati celulit na bedrima pa se grohotom nasmijati, nego 365 dana godišnje paziti na unos kalorija u tijelo i brinut' se stvarima poput je li maslac ugljikohidrat (so fetch). 

Ipak, kao i svako ljeto, uhvatila sam se vježbanja, počela se gušiti u voću, povrću, jajima i prokletom posnom siru, no sada sam, ponukana time što se viđam s dečkom koji vježba svaki božji dan (hej, da, ja sam ta jadnica, okej idemo dalje), odlučila i ja nabrijati svoju fitness igru i opaliti 30 do 60-minutne HIIT dnevne treninge - osim vikendom, tada treniram tekuće kalorije. I moram priznati, to je luđački funkcioniralo! U vrlo kratkom roku definirali su mi se svi mišići na nogama, smanjio mi se struk i dobila sam, prvi put u svojih 26 godina, nešto guzice. Bila je to, doduše, Pirova pobjeda jer sam taman u 26-oj i zaključila da guzica možda nije nešto što mi je na listi životnih prioriteta - ali bolje išta nego ništa, ne?

No jedna stvar se nije dala smesti - salo na trbuhu. Popularni "špekec" na donjem dijelu trbuha općenito je noćna mora curama i dečkima, a meni je valjda za duplo. Zbog dotičnog "špekeca" sam na svojih skoro 180 cm visine i konfekcijski broj 36 imala 57 kila i svejedno hopsala okolo u stezniku, isprobavala sve moguće kreme "specijalizirane" za topljenje tog područja (kašljuc, kašljuc, bullshit.) i naučila dići ga uvlačenjem maltene pod rebara. Bolesna sam, ispraksala sam se. Jedine stvari koje nisam probala su: a) liposukcija (mislim da bi mi je i odbili raditi), b) serija skupih tretmana za topljenje masti (realno, nemam te pare) i one herba i nešto stvari (jer odbijam sektaške piz******). ALI ON NIJE NESTAJAO.

I tako sam jednu večer, nakon nova tri kupljena badića koji su mi inače poticaj za vježbanje (isplativ, vjeruj mi), pregledavala YouTube kanale u potrazi za novim treninzima jer taj trening omiljene mi Rebecce Louise već znam napamet - doslovno, ponavljam što žena izgovara, i onda sam naletjela nešto privlačno. Neka ženska je odlučila raditi tjedan dana po 100 trbušnjaka i svaki dan se snimala da svi mogu pratiti rezultat. Ideja je ta da radiš po 10 različitih vježbi za trbušne mišiće i radiš ih sve odjednom u komadu bez prestanka (imaš različitih varijanti kombinacija trbušnjaka), bilo bi idealno da uzimaš dan pauze da ti se mišići obnove i eto, krajem tjedna imaš vidno manji tobolac. Mislim si, di si bila cijeli moj život - krećem sutra!

Čak i uz moj poprilično aktivan "Rebecca Lousie Fitness" lifestyle, ovih 100 trbušnjaka se činilo kao nešto neostvarivo, no kad ih kreneš raditi skužiš da u stvari nisu takav bauk. Moja nadobudna štreberska strana odmah je zaključila da neće biti dobro ako mi je prelagano pa sam još napucala vježbi za struk i trbuh do 200 i onda sam se već malo oznojila. Mislila sam si, super, do prve plaže bit ćeš više utegnuta, ako ništa drugo. Vježbe sam zbilja radila svaki dan, čak i u gluho doba noći, ali nisam radila dan pauze jer je****, do plaže sam imala ravno 8 dana. Uz to sam se hranila osrednje dobro: Svako jutro doručkovala sam maline/borovnice/kupine/ribizl i grčki jogurt, ručala prosječnu menza hranu uz malo pametnog probiranja i večerala ništa ili quark i voće, solo voće, solo kiselo mlijeko, jaja, sitnice.

Nakon tjedan dana... Nije se dogodilo čudo, ali dogodilo se nešto. Trbuh mi je zaista bio manji, ali ga je i dalje bilo. Gornji dio trbuha mi je pak dobio lijepo definirane mišiće, dok sam fleksanjem toliko dobro uspjela vidjeti sve one crte i pregibe koje želiš da sam bila fascinirana! Ovaj challenge se isplati napraviti svaki 2-3 dan i tako razigrati prosječan trening, iako njime solo nećeš puno postići. Ključno je kod definiranja trbuha vježbati i predobro jesti - baš picajzliti, a još i više radi namirnica koje napuhuju ili nakupljaju vodu. Predlažem li ovaj challenge? Apsolutno, dobro je ponekad samog sebe preispitati. 

S druge strane, zanima te kako je to završilo? Dobila sam mengu dva dana prije mora i provela tri dana napuhana u badiću i šorcu. Sada pak sjedim za laptopom i grickam slane perece jer znam da u sljedećih nekoliko dana do godišnjeg ne mogu napraviti čudesa - i nek'! Svima se život treba narugati s vremena na vrijeme.

P.S. Ovo je što sam uspjela napraviti za ovo ljeto!

 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr