Ima 94 godine i upravo je maturirala - na dodjelu svjedodžbi došlo joj je 26 praunučadi

Screenshot/RealSimple 94-godišnjakinja je konačno završila srednju školu! Razlog prekida školovanja bio je i više nego opravdan
Vidi originalni članak
  • Naime, Grace Lee McClure Smith prekinula je školovanje sa 16 godina
  • Razlog: njezin suprug išao je na bojište, to jest boriti se u Drugom svjetskom ratu
  • Ali, gospođa Smith nikada nije odustala od svog sna da završi školovanje

Grace Lee McClure Smith nastavila je biti povezana sa školskim sustavom okruga Madison kada se zaposlila kao vozačica školskog autobusa. To je radila više od 30 godina. Ova 94-godišnjakinja iz Alabame dokazuje da nikad nije kasno za postizanje svojih snova. Nakon čekanja od gotovo osam desetljeća, napokon je dobila srednjoškolsku svjedodžbu. 

Dobila je svjedodžbu zajedno s maturantima srednje škole Hazel Green na posebnoj svečanosti održanoj prošli tjedan, kada je napokon okrenula kićanku s jedne na drugu stranu. Od 2. lipnja nosi titulu najstarije maturantice u okrugu Madison ikada. Premda je gđa. Smith već proživjela dugačak i ispunjen život, srednjoškolska diploma za nju je bila trešnja na šlagu.

Life&style Napustile su dobro plaćeni posao i pokrenule svoj - pogledaj što sada rade

„Bolje ikad nego nikad, zar ne?“, rekla je Smith kad se zahvalila svima. Kada je imala 16 godina, Smith je napustila srednju školu kako bi se udala za svog srednjoškolskog dragog Calvina B. Smitha davne 1942. godine. Njen suprug otišao je na bojišnicu u Drugom svjetskom ratu. Vratio se iz rata i preminuo 2005. samo pet dana nakon svog 80. rođendana. 

Erin Wilson, unuka gđe. Smith, koja je sada učiteljica, bila je idejna začetnica dodjele počasne svjedodžbe, a također je pomogla i u organizaciji ceremonije. „Nikad u životu nije spomenula da se zbog čega kaje. Nikada nije požalila, jer je apsolutno voljela mog djeda i to je upravo ono što je željela raditi, ali mislim da joj je ovo bilo jako važno“, izjavila je Wilson. Generacijama djece je poznato lice i s radošću ih se sjeća. Znala je reći: „Ne mogu se točno sjetiti tko si, samo mi reci gdje si živio.“ 

Premda gđa. Smith nije mogla završiti svoje obrazovanje, uvijek je poticala svoju djecu i unuke da se nastave školovati. „Bila je uzor za puno djece i uvijek je pričala neke lijepe priče“, izjavio je Wilson, koji danas radi u osnovnoj školi Legacy i dodao: „Uvijek me poticala da idem u školu, pazim da završim školu, a sada ohrabruje moje cure.“

Nakon svih njezinih godina službe u školi, napokon su odlučili nešto i vratiti gđi. Smith za sav njen doprinos. Nakon 79 godina Smith se vratila u svoju srednju školu i primila počasnu svjedodžbu zajedno s 302 maturanta u nazočnosti svoje obitelji, koja uključuje sedmero djece, 16 unučadi i 26 praunučadi. Ravnatelj Hazel Green Quinn Headen i tajnik Allen Perkins također su prisustvovali svečanosti dodjele diplome Grace Smith i pokazali su joj svoju zahvalnost. 

„Osjećam se kao da to ne zaslužujem“, izjavila je Smith, ali i dalje sretna što je napokon maturirala. “Puno je više ljudi koji su puno zaslužniji od mene. Samo radim svoj posao, volim ga. Bila su to dobra vremena!“ Gospođa Smith je doista inspiracija!

Posjeti Miss7.24sata.hr