Ilica će i ove nedjelje zablistati u svom najveselijem izdanju, stiže nam proljetni Q'ART

Instagram @arija_rizvic
Vidi originalni članak
  • Mnogima omiljena zagrebačka manifestacija vraća se ove nedjelje i donosi nam, kao i svaki put dosad, brojna događanja i izlagače
  • Osim što će se i ove godine Projekt Ilica: Q'ART održati četiri puta, kroz projekt Q'ART u tvom KVARTU u narednim će se mjesecima proširiti i na ostale kvartove
  • I ovoga nam puta stižu brojni domaći brendovi nakita, odjeće, prirodne kozmetike, dodataka za dom te OPG-ovi, ali i zanimljive radionice, modne revije te bogat glazbeni program

Projekt Ilica: Q'ART već nekoliko godina uspješno oživljava pomalo zaboravljeni dio Ilice, nastojeći transformirati napuštene javne  prostore u središtu metropole, odnosno u njegovoj glavnoj ulici, te dugoročno pokušavajući promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

Svake se godine održava četiri puta, pretvarajući zagrebačku žilu kucavicu u šarenu pozornicu uljepšanu pjesmom, modnim revijama, raznim performansima i bogatom ponudom mnogobrojnih kreativaca, a iznimka neće biti ni ova godina u kojoj će se, osim ove nedjelje, održati i 21. svibnja, 17. rujna te 10. prosinca. 

Life&style Galerija Događanja ugostit će jedinstvena djela finskih umjetnika kroz Božanstvenu komediju 21. stoljeća

Mnogima omiljena zagrebačka manifestacija ove godine donosi još jednu novost u vidu širenja na ostale zagrebačke kvartove. Naime, mnogi su građani poželjeli da se pozitivne vibracije koje redovito donosi išuljaju iz centra grada i zavuku i u njegove ostale dijelove pa će tako organizatori isti model uz zanimljive izlagače i umjetnike pokušati prenijeti i na druge kvartove. Kroz 'projekt Q'ART u tvom KVARTU' festivali-akcije stižu 18. lipnja u Špansko na Trg Ivana Kukuljevića, 9. srpnja u Maksimir na glavnu šetnicu park šume Maksimir te 15. listopada u novozagrebačko Središće, najvjerojatnije na Bundek. Namjera im je, kažu organizatori, ponovno se poslije pandemijskih godina vratiti i u napuštene prostore i dvorišta u Ilici.

Ove će nedjelje Projekt Ilica: Q'ART trajati od 9 ujutro do 16 sati, od Ilice 83 do Ilice 89, a sve novosti koje se tiču samih događanja možemo pratiti na društvenim mrežama manifestacije gdje se svakodnevno predstavlja i brojne izlagače koji nas očekuju. Tako je poznato da nas u nedjelju očekuju brojni domaći brendovi nakita, odjeće, prirodne kozmetike, dodataka za dom te zanimljivi OPG-ovi, a Humana Nova će još jednom održati reviju na kojoj će predstaviti kolekciju stvorenu kombinacijom recikliranja i upcyclinga odnosno odbačene odjevne komade, viškove u krojenju ili neiskorištene odbačene tkanine kojima je udahnut novi život njihovom upotrebom za nastanak novih odjevnih komada.

Life&style Fini zalogaji u predivnom ambijentu: 'Boogie Lab' je novi omiljeni zagrebački kutak za sve hedoniste

Sve će, kao i uvijek, začiniti zanimljive radionice i bogati glazbeni program, a ove će nedjelje Ilicu glazbom uljepšati Big bend Hrvatske liječničke komore, Davor Doležal trio, Lela Kaplowitz kvartet, Pavle Golubić trio, FAKMANDA i DJ Goran Tomaš, Bluzy Threesome te Matošević/Palčić/ Žužić/ trio.

Posjeti Miss7.24sata.hr