Ideja za vikend: oko 2 sata vožnje od Zagreba nalazi se dvorac Gredič u kojem ćeš se osjećati - kraljevski

PR Dvorac Gredič
Vidi originalni članak
  • Uživancija u srednjovjekovnom dvorcu, fino iće i piće, osjećaj kao da si princeza?
  • Pa, to i nije nemoguće! Pa čak nije niti toliko skupo, dapače, a nije ni tako daleko
  • Riječ je o dvorcu, hotelu, restauraciji i vinoteki Gredič, u susjednoj Sloveniji

Razmišljaš o izletu za vikend? Zašto ne bi otišla na mjesto gdje ćeš doista osjećati poput princeze? Smještaj je u dvorcu, a popratna usluga doista je sjajna – dapače, kraljevska. 

Ako tražiš uistinu originalan smještaj i provod, onda te dvorac Gredič, jedinstveni objekt u srcu vinorodnih goriških brda, neće razočarati. Riječ je o mjestu kojeg krase prekrasni panoramski pogledi koji gostima pružaju niz mogućnosti za opuštanje i odmak od svakodnevnih briga.

Impresivni slovenski dvorac Gredič sagrađen je prije oko 400 godina, a potpuno je renoviran 2012. godine, zadržavši svoj povijesni šarm. Dvorac Gredič nalazi se u regiji s bogatom vinskom i kulinarskom tradicijom te mješavinom alpskih i mediteranskih utjecaja. Pogled mu je usmjeren prema moru na jugu, a leđa mu krijepe brda i snijegom okupani alpski vrhovi u daljini.

Dvorac Gredič priča priču o mjestu, zemlji i njezinim vinima, hrani i ljudima. Gredič je idilično mjesto za provođenje odmora i uživanje u romantičnoj večeri, kao i za održavanje raznih događanja. Lokacija je lako dostupna i nudi intiman boravak. Nećeš biti u gužvi, jer ima sedam soba i apartmana te nudi privatnost, mir i udobnost u ambijentu koji će te očarati. 

Povijest Grediča

Malo je poznatih i provjerenih podataka o dvorcu-vili Gredič, ali većina se odnosi na 19. stoljeće. Relativno čvrsti dokazi su da je dvorac na ovom mjestu stajao još 1774. godine, što je vidljivo u neposrednoj okolici: u kamenu je ugrađena kapelica paladijanskog stila, koja se nalazi uz niz gospodarskih zgrada, među kojima su bile i kuće kolonista, neka vrsta obrambenog zida okružuje dvorac u polukrugu.

Life&style Prodaje se ova doista jedinstvena kuća - izgrađena je od tisuća staklenih boca

Zgrada, nazvana Villa Codelli, po obitelji Codelli, stoji na malom brežuljku i odaje dojam antičkog naselja. Stambena zgrada otvara se prema dolini okruglom ugaonom kulom. Kula je toliko uska i vitka da ima mjesta samo za stubište. Pod krovom je opasana kamenim konzolnim vijencem, karakterističnim za venecijansku arhitekturu 17. stoljeća.

Sam oblik kule upućuje na mogućnost da je građevina izgrađena već u 16. stoljeću, jer konzolni vijenac jasnije sažima stvarnu obrambenu namjenu ovog arhitektonskog elementa. 

Vrhunsko gastronomsko putovanje

Tamošnja netaknuta priroda nudi neiscrpan izvor inspiracije pri pripremanju raznih kulinarskih doživljaja. Nježni mediteranski utjecaji susreću se s jakim kontinentalnim okusima, a disciplinirana austrijska tradicija isprepliće se s živahnom talijanskom kreativnošću i bogatom slovenskom baštinom.

Gredičevi tanjuri odražavaju vrijednosti isklesane iz ljubavi prema kuhanju, poštivanju korijena, lokalnih običaja i tradicije, odgovornosti prema prirodi i izvrsnosti u pripremi. Možeš birati između jelovnika u pet sljedova koji te vode od šume do tamošnjih vinograda, kroz interpretaciju morskih dubina ili u mozaike skrivenih vrtova. Ali, također se možeš prepustiti tamošnjem kuharu da te inspirira.

U Grediču su dobili Michelinovu preporuku 2022. godine za svoju osebujnu kuhinju. Gredičeva jela, vrsnog kuhara Mitje Humara i cijelog tima, prepoznata su kao iznimna, a istaknuta je i vrhunska vinska selekcija najboljih slovenskih i talijanskih vina. 

Smještaj u Grediču

Hotel Gredič nudi intiman i luksuzan smještaj u sedam soba. Pogled na slikoviti krajolik, sa svim dodatnim uslugama na najvišoj razini - sve će te to potaknuti na predah od svakodnevnih obaveza te na potpuno opuštanje. Hotel Gredič nudi četiri dvokrevetne sobe, dva junior apartmana i jedan master apartman.

Vinoteka Gredič spaja dašak tradicije, elegancije i harmonije te je izuzetno mjesto za kušanje bogate kolekcije vina u društvu najmilijih.  

Smještaj košta od 137 pa do 460 eura, ovisno o broju osoba i dodatnim sadržajima. 

Life&style Nova Saksova robna kuća na Beverly Hillsu izgleda nestvarno: Oh, da je ovako ušminkati predivan prostor Name

Posjeti Miss7.24sata.hr