Idealan ljetni ručak: hrskavi sendvič sa sirom, špinatom i rajčicom

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Topli sendvič sa sirom ili grilled cheese klasik je u kojem možeš uživati u svako doba dana
  • Uz minimalan trud možeš dobiti ukusan zalogaj koji u ovo ljetno doba funkcionira i kao pravi ručak
  • A svi volImo taj fini okus rastopljenog sira i hrskavi kruh..., kaže missGASTRO

Grilled cheese, odnosno topli sendvič sa sirom, jedna je od naših najdražih opcija ne samo za brunch, nego i za cjelovit ručak ljeti kad nam odgovara laganija hrana. A i ne da nam se previše znojiti u kuhinji... Stoga, predlažemo da se počastiš odličnom verzijom sa špinatom, mozzarellom i feta sirom. Poslužit će i kao brzinski ručak ili večera, ali i kao comfort food u bilo koje doba dana. 

Količina je dovoljna za dva topla sendviča, a priprema će ti oduzeti najviše 15 minuta. Dobar tek!

Sastojci:

• 4 kriške kruha ili tosta

• ½ žlice maslinovog ulja

• 1 režanj češnjaka

• 100 g špinata

• 100 g naribane mozzarelle

• 1 mala rajčica

• Sol, papar

Priprema:

1. Sitno nasjeckaj češnjak pa ga pirjaj kratko na maslinovom ulju. Kad omekša, dodaj špinat pa pričekaj da ispari tekućina, otprilike pet minuta. Posoli i popapri po ukusu.

2. Na dvije kriške kruha podijeli sir i pripremljeni špinat, dodaj tanke kriške rajčice, poklopi s preostale dvije kriške i stavi na zagrijanu tavicu. Za još bolji okus i miris ubaci i peci na maslacu.

3. Pritisni sendviče drugom tavicom ili nekom težom daskom i peci ih nekoliko minuta sa svake strane, sve dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.

P.S. Po želji ubaci koj listić svježeg bosiljka ili rikole u sendvič, okus će biti još raskošniji!

Posjeti Miss7.24sata.hr