Harry Potter napunio je 40 godina: Ove neobične činjenice znaju samo istinski fanovi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Vjerojatno si čitala knjige, a gotovo sigurno gledala filmove o Harryju Potteru
  • Najpoznatiji čarobnjak na svijetu proslavio je 31. srpnja svoj četrdeset rođendan 
  • Naime, Harry Potter rođen je na taj dan davne 1980. godine

Ah, tko bi rekao da već prošlo 40 godina otkako je rođen legendarni čarobnjak. To definitivno treba nekako obilježiti – stoga ćemo fanove staviti na probu! Naime, ove lude činjenice znaju samo pravi „Potterheadsi“. 

Vrata do „Odaje tajni“ nisu animirana

U drugom dijelu Harry Potter pronalazi začarani dnevnik Toma Riddlea, dok njegovi školski kolege budu pretvoreni u kamen od basiliska. Njegov avantura vodi ga do Odaje tajni. Čarobni ulaz u komoru nije animiran, nego je popuno mehanički. Posjetitelji Warner Bros. Studios u Londonu mogu se diviti tim vratima. Doduše, mehanizam se ne pokreće za svakog gosta, pošto je jako osjetljiv. 

Dumbeldore je bio zaljubljen u mračnog čarobnjaka

Mudri i moćni ravnatelj Škole za čarobnjake „Hogwarts“ je kao mladi čarobnjak bio zaljubljen u Gallerta Grindlewalda. Ovaj se kasnije razvio u jedno od najmoćnijih i najopasnijih tamnih čarobnjaka svih vremena. 

Riječ „Muggle“ danas stoji u rječnicima 

Riječ „Muggle“ opisuje u knjigama „nečarobnjake“, dakle, normalne ljude. U međuvremenu je ta riječ ušla u „Oxford Dictionary“ za engleski jezik, ali i u njemački „Duden“. 

via GIPHY

Life&style Znaš li da upravo sad možeš gledati i slušati pravog Harryja Pottera kako ti čita prvu Harry Potter knjigu?

Draco Malfoy želio je biti Harry Potter 

Tom Felton, Harryjev neprijatelj koji je utjelovio Dracoa Malfoyja, nije želio glumiti plavokosog učenika Slytherina. Naime, prijavio se za uloge Harryja Pottera i Rona Weasleyja. 

via GIPHY

Mladi Lord Voldemort bio je nećak starog Lorda Voldemorta 

Ralph Finnes utjelovio je u fimovima ulogu tamnog čarobnjaka Lorda Voldemorta. U šestom dijelu je njegovo mlađe Ja glumio Hero Fiennes-Tiffin, nećak Ralpha Finnesa. Naime, režiser je iskoristio sličnost junaka s njegovim ujakom, ali ga je prvenstveno angažirao jer je bio jeziv, tvrde bliski izvori. 

via GIPHY

Dementori su snimani pod vodom 

Lutke koje su koristili za dementore snimane su pode vodom te kasnije animirane. Tako se dobio efekt kao da klize zrakom. 

via GIPHY

Rođendan Weasley blizanaca 

Ronova starija braća Red i George Weasley bili su poznati po njihovim svađama. Čak su od toga kasnije napravili karijeru. Rođeni su, odgovarajući Međunarodnom danu svađa – 1. travnja. 

via GIPHY

Life&style Ova stranica jednom sretniku nudi 1200 dolara za gledanje svih filmova o Harryju Potteru u komadu. Ali postoji caka...

Posjeti Miss7.24sata.hr