Godinama si ne pere zube – zubarica se zaprepastila kad je otvorila usta

Instagram @haileybieber
Tina Stoklosa jede tri godine samo voće, a dvije godine si ne pere više zube. Zubarica nije mogla vjerovati rezultatima njezine prehrane
Vidi originalni članak

Tina je u svojim tridesetima imala uspješnu karijeru dizajnerice interijera, ali nije bila zadovoljna činjenicom da je još uvijek solo te da se mora stalno boriti sa svojom prekomjernom težinom. „Stalno sam imala napadaje gladi. Bila sam na raznim dijetama, ali svejedno nisam gubila kilograme i iz godine u godinu sam se osjećala sve bespomoćnije“, izjavila je u intervjuu. Onda je (tada 36-godišnjakinja) slučajno otkrila frutarijanstvo. „Dok sam tražila recept za zeleni smoothie, slučajno sam na Internetu našla djevojku koja se hranila isključivo voćem.

Poslije sam našla cijelu grupu frutarijanaca. Većina od njih izgledala je nevjerojatno zdravo i imali su toliko energije da su neki odlučili baviti se sportovima izdržljivosti.“ Stoklosa je odlučila isprobati živjeti na taj način tjedan dana – od tog prvog tjedna prošle su tri godine! 

Ne pere zube dvije godine 

Danas Stoklosa ima 39 godina i živi sa svojim zaručnikom – koji je također frutarijanac – na Baliju. Godinu dana nakon promjene prehrane odlučila je prestati prati zube. Smatra kako njen način prehrane ruši društvene norme i ideje – a svakodnevno pranje zuba je jedno od njih. Premda ona i njen zaručnik konzumiraju svaki dan puno voćnog šećera, oboje su se prije dvije godine odrekli četkice za zube. Sigurni su da im niti iz voća čiste zube na prirodan način. 

Zubarka je bila iznenađena rezultatom 

„Kad sam nakon tri godine išla na rutinski pregled zuba, moja zubarka je pozvala još dvojicu kolega da im pokaže moje zube. Bili su u toliko sjajnom stanju da su ostali šokirani!“ 

Stoklosa putuje svijetom 

Trenutačno Stoklosa i njen zaručnik putuju svijetom kako bi otkrivali razne sorte voća iz različitih zemalja. Svoja otkrića objavljuju na YouTubeu i Instagramu. Stoklosa je također sigurna da ovakav način prehrane sprječava rak i depresiju. 

S druge strane, liječnici upozoravaju da se takve izjave frutarijanaca ne smiju uzimati zdravo za gotovo, odnosno da su uglavnom neutemeljene i netočne.   

Posjeti Miss7.24sata.hr