Glamping je otišao na novu razinu, pretvorio se u bubbling. Predivno!

Instagram @lela.design Bubble smještaj
Vidi originalni članak
  • Kada bi se trebao opisati glamping, možda bi najlakše bilo reći da je to „luksuznije kampiranje“ 
  • Glamping je danas popularan diljem svijeta, a naravno i kod nas, privlačnoj turističkoj zemlji 
  • Odnedavno su se, pored klasičnih luksuznih glamping šatora, pojavili takozvani „mjehurići“ za smještaj, pa je tako nastao glamping bubble

Kada se pojam „glamping“ pridružio putopisnom leksikonu sredinom 2000-ih, odnosio se na luksuzno dizajnirane šatore ispunjene detaljima poput ručno izrađenog drvenog namještaja i kovanih bakrenih kada na lokacijama od Montane do Mozambika. Danas, kada je ovaj stil profinjenog kampiranja popularniji nego ikad, pojavljuje se novi trend. Bistri, prozirni „bubblesi“ („mjehurići“) s krevetima, kupaonicama i spektakularnim pogledom na nebo pridružili su se glamping svemiru u zemljama poput Tajlanda i Islanda. Donosimo ti neke od najboljih glamping mjehurića diljem svijeta.

1. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Tajland

Večerati i spavati među spašenim slonovima u nedvojbeno najposebnijem glamping iskustvu na svijetu definitivno je primamljiva ponuda. Na ušću Tajlanda, Laosa i Mjanmara, gosti mogu spavati u glamping mjehurićima s dvije spavaće sobe dok slonovi iz Golden Triangle Asian Elephant Foundation grickaju šećernu trsku, a ti uživaš u tradicionalnoj tajlandskoj večeri.

Nakon toga fino sjedneš na svoju prostranu terasu ili se ubaciš u hidromasažnu kadu dok ovi nježni divovi lutaju oko tebe, a zvijezde svjetlucaju iznad...

2. Amilla Maldivi, Maldivi

Na ovom privatnom maldivskom otoku smješten je osamljeni glamping mjehurić na bijelom pijesku.

Surfanje i fina večera uz svijeće i šampanjac ili projekcija tvog omiljenog filma samo su dvije od mogućnosti za parove koji borave u resortu. Zatim, nakon zalaska sunca, zaspati uz zatišje promjenjive oceanske plime i svjetlucanje svijetle Mliječne staze iznad doslovno je neprocjenjivo.

3. Buuble, Island

Zamisli da iz udobnosti svog toplog kreveta gledaš u rasplesanu sjevernu polarnu svjetlost. Na Islandu to doista možeš. Buubble, također poznat kao „Hotel s pet milijuna zvjezdica“, nalazi se među borovima, što je rijetkost na tipično neplodnom Islandu.

Tijekom zimskih mjeseci gosti mogu dogovoriti obilazak s vodičem ili automobilom ili mogu rezervirati bubble na stablu, mjehurić koji visi iznad zemlje. U ljetnim mjesecima gosti mogu rezervirati samo noćenje, ali oprez; sunce će zaći samo na nekoliko sati.

4. Wilderness Hotel Nellim, Finska

Ovo super udaljeno skrovište iznad Arktičkog kruga u finskoj Laponiji nudi staklene mjehuriće (umjesto plastike). Zagrijani laserima, putnici će se osjećati kao da su u obrnutoj divovskoj snježnoj kugli dok pahuljice padaju oko njih ili sjeverno polarno svjetlo pleše izravno iznad njihovog kreveta.

Nakon dana pecanja na ledu, hodanja na krpljama ili hranjenja lokalnih sobova, tradicionalna finska sauna pored mjehurića dobrodošla je pogodnost.

5. Campera Hotel Burbuja, Meksiko

Vinova loza meksičkog vinskog kraja željno očekuje turiste. U Campera Hotelu Burbuja nalazi se 12 mjehurića unutar vinograda u sjevernoj Baji. Može se birati između tri kategorije, uključujući mjehurić s vanjskom kupaonicom i Deluxe Bubble Suite s privatnim jacuzzijem. 

Prepun namještaja po mjeri i tkanina inspiriranih regijom, idealno je mjesto za pijuckati čašu pinota i promatrati zvijezde.

6. Finn Lough, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ovo utočište uz jezero na granici Velike Britanije i Irske od 1983. pozdravlja ljubitelje prirode. Šumske kupole noviji su dodatak. Ušuškani ispod grana šume Sjeverne Irske, mjehurići su iznimno ugodni i privatni. 

Premium Bubble Dome kombinira dva mjehurića i uključuje kamenu kadu napravljenu za uživanje u dobroj knjizi i šalici čaja.

7. Wadi Rum Bubble Luxotel, Jordan

Nasuprot dramatičnom krajoliku sličnom Marsu, mjehurići ovog glamping hotela iz daljine izgledaju poput svemirskih čahura. Postoje tri kategorije u rasponu od Bubble Suite Twin do Family Bubble, sve s prozirnim stropovima za neke od najnevjerojatnijih promatranja zvijezda na svijetu. 

Dok su ovdje, gosti mogu organizirati iskustvo promatranja zvijezda s astronomom ili jahanje deve dok pustinjsko sunce uranja iza pješčanih dina. 

Posjeti Miss7.24sata.hr