Ginekologinja upozorava zašto je loše svaki dan nositi dnevne uloške

TikTok@Cleo Symes
Vidi originalni članak
  • Ginekologinja Annie na svojem TikToku svakodnevno dijeli savjete ženama
  • Upozorila je kako se dnevni ulošci ne bi smjeli nositi svaki dan
  • Brojne žene zahvalne su joj na korisnim i stručnim informacijama

Ginekologinja i majka troje djece, Annie, odnosno @anniedeliversmd, na TikToku je objavila stvari za koje bi željela da sve žene znaju. S više od 86 tisuća pratitelja na TikToku, Annie redovito objavljuje videa u kojima pratiteljicama odgovara na tipična pitanja poput onih kakve dobija i od svojih pacijentica.

Ako si onaj tip koji nosi dnevne uloške baš svaki dan, od Annie stižu loše vijesti za tebe. Svakodnevno nošenje tvrdi Annie, može izazvati kontaktni dermatitis.

@anniedeliversmd #part3 #lichensclerosus #vulva #skin #obgyn #women #girls #momsoftiktok #nurse #health #medical #fyp ♬ оригинальный звук - alina

Annie je otkrila kako joj žene često dolaze s vaginalnom iritacijom i na kraju se ispostavi da nije riječ o vaginalnoj infekciji. Zapravo, kaže ginekologinja, mnoge žene imaju vidljivu liniju oko vulve, što je izazvano neprestanim nošenjem dnevnih uložaka.
Nosimo li ih baš svaki dan, to može izazvati iritaciju i dovesti do kontaktnog dermatitisa.

Savjetovuje: “Preporučujem nošenje rezervnihgaćica u vrećici sa zatvaračem kad idete od kuće. Kad osjetiš da je iscjedak uprljao rublje, možeš se presvući. To je bolje nego nositi dnevne uloške. Koža vulve ih ne voli.”

Annien video ima nevjerojatnih 10,9 milijuna pregleda, a mnoge je savjet, točnije činjenica da neke žene nose dnevne uloške svaki dan, šokirala.

Life&style Zašto intimne dijelove ne treba često prati i druge tajne ženske higijene

“Šokirana sam koliko žena koje uložak svakodnevno!!! To je ludost. Samo se obriši toaletnim papirom kad se to dogodi.”

Druga je dodala: Zašto bih nosila dnevne uloške svaki dan? Iscjedak je normalna i zdrava pojava?”

Neki su pak priznali suprotno: “Da, nosim dnevne uloške stalno. Ne mogu ni dana bez njih.”

Annie je otkrila i kako joj mnoge žene dolaze zbog mirisa vagine. Objašnjava: “Da, vagine imaju miris. Ako ga ima i tvoja vagina, to je normalno. No, ako se želiš riješiti tog mirisa, nemoj koristiti šampone ili sapune za intimno pranje s parfemom. “Loši su za vaginu, a imati miris je normalno.”

@anniedeliversmd #laboranddelivery #obgyn #baby #pregnancy #pregnant #momsoftiktok #dadsoftiktok #nurse #midwife #doula #fyp ♬ original sound - anniedeliversMD

Jedna TikTokerica upitala je Annie je li i zašto “riblji” miris drukčiji od normalnog, karakterističnog mirisa vagine na što je Annie odgovorila “Da, takav miris obično je znak bakterijske infekcije.”

Dotaknula i nečega što bi voljela da svi znaju, a tiče se porođaja. One žene koje su već rodile, znaju da je bol iznimno jaka. Annie je objasnila kako joj trudne žene tijekom poroda viču da izvadi bebeu jer je ovo najajči bol koji su ikad osjetile. "To je krunjenje. Ovo što osjećaš je kako te glavica bebe rasteže.” I onda samo nekoliko minuta poslije, zdrava beba se rodi.

Mnogi su na TikToku impresionirani Annienim znanjem i savjetima. “Kako me TikTok naučio mnogočemu. Ovo stvarno ima smisla, hvala što si podijelila s nama”, dok je druga korisnica dodala “Obožavam tvoju stranicu.”

Life&style Ovo su najčudniji i najsmješniji komplimenti koje smo čule od ginekologa!

Posjeti Miss7.24sata.hr