Gastro spektakl na pulskoj rivi: Burger Festival Pula nezaobilazna je destinacija pravih gurmana
- Od četvrtka 27. srpnja pa sve do 15. kolovoza očekuje nas prava ljetna gastro poslastica na rivi u Puli
- Neki od najboljih hrvatskih chefova predstavit će svoje maštovite kulinarske kreacije
- Neće nedostajati ni dobre zabave, a ni finog pića, pomno odabranog za brojne goste koji će tih dana uživati u Puli
- Pročitaj više: Delicije s potpisom najpoznatijih hrvatskih chefova u predivnom ambijentu Split Park Festivala
Ljeto volimo zbog godišnjeg odmora, mora, kupanja, plaže, ljenčarenja u hladovini, pozitivnih vibracija, koktela, fine hrane, te zbog cijelog tog šušura koji vlada uz jadransku obalu. Naravno, volimo ljeto i u gradu – zbog brojnih događanja na otvorenom, festivala, dobre glazbe i ekipe, a još ako je grad uz more… Stoga ne sumnjamo kako će Burger Festival Pula i ove godine privući tisuće posjetitelja koji će uživati u kulinarskim delicijama te osvježenju uz pokoju finu čašicu pića.
Na pulskoj rivi će se od 27. srpnja pa sve do 15. kolovoza održavati drugi Burger Festival Pula, koji će vjerojatno nadmašiti prošlogodišnji premijerni, koji je imao više od 94 tisuće posjetitelja. Ovogodišnja festivalska postava doista je impresivna, a čine je 10 kućica, od kojih je sedam sa hranom, a tri sa pićem.
A sedmoricu veličanstvenih gastro revolveraša čine redom: Chefs burger by Ivan Pažanin, Instutut za burgere by Mate Janković, 4 Burgers, Full Circle by Marko Palfi, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Istrijanska manjada. Za tekuća osvježenja pobrinut će se Gingle Bells, Picnic Craft Bar i Centralni bar, koji će ponuditi autorske osvježavajuće ljetne koktele, vrhunska vina, ledeno pivo i sokove.
Teško je nabrojati sve varijante finih burgera koji će se nuditi (znamo da će ih biti više od 20 različitih), ali svaki je originalan, a gušti su zagarantirani u svakom zalogaju. Mnogi od burgera su već nagrađivani i spadaju u sam vrh domaće ponude. Classic Smokey burger Mate Jankovića, Smokey D Marka Palfija i Crispy Kapula Ivana Pažanina (koji je prošle godine proglašen najboljim u Puli na prvom izdanju Festivala), tek su neki od delicija koje će se naći na pulskoj rivi.
Organizatori Burger festivala Pula, ekipa iz kreativne agencije Kokoš ili jaje, svojim su entuzijazmom i iskustvom Burger festival u osam godina od osnivanja pretvorili u najrelevantniji i najposjećeniji street food festival u Lijepoj Našoj koji se iz Zagreba proširio na Pulu, Varaždin i Zadar. Njihovo Fuliranje je svjetski poznati televizijski kanal CNN Travel dvije godine zaredom istaknuo kao najzanimljivije adventsko događanje u Zagrebu. Ove godine oduševili su posjetitelje drugim po redu Pizza Festivalom, te prvim Asian Street Food Festivalom u Zagrebu.