Garažna prodaja koju se isplati posjetiti: prodaju se retro stolci iz kina Europa

facebook Zagreb Film Festival
Vidi originalni članak
  • Ljubitelji vintage namještaja, ova rasprodaja se ne propušta!
  • Prekrasne fotelje iz dvorane Müller i još poneka memorabilika kina Europa bit će ponuđeni na prodaju
  • Ovog vikenda treba požuriti u bivšu Tvornicu olovaka Zagreb. Ne sumnjamo da će bit gužva

Oduvijek ste htjeli imati fotelju ili drveni stolić iz nekadašnje Dvorane Müller, a možda i još poneku memorabiliju iz kina Europa? Možete ih kupiti 4. i 5. veljače na našem garage saleu u nekadašnjoj Tvornici olovaka Zagreb! Ovim su riječima na Facebook stranici Zagreb Film Festivala najavili rasprodaju vintage namještaja koja će se održati 4. i 5. veljače od 11 do 15 sati u prostorima TOZ Penkala u Poljačkoj ulici 56.

Dvorana Müller u sklopu kina Europa jedno je od legendarnih mjesta u Zagrebu. Osim što su se u njoj prikazivali filmovi, održavale su se i promocije knjiga, predavanja i slična događanja. Ime je dobila po obitelji Müller, točnije po Adolfu Mülleru koji je 1913. sagradio Helios kino, današnje kazalište Gavella. Godine 1924. naručio je nacrt za izgradnju kina i trgovačko- stambene zgrade te posao povjerio sinu Alfredu koji je dalje, sve do njegove prodaje, upravljao kinom.

Kino Europa svečano je otvoreno 8. travnja 1925. projekcijom filma “Nibelunzi” Fritza Langa te domaćeg filma “Dalmacija, zemlja sunca”. Uz veću kino dvoranu, dvorana Müller imala je 40-ak udobnih fotelja. E, pa upravo njih možeš uloviti na ovoj rasprodaji.

Svi predmeti se prodaju u zatečenom stanju s motom "viđeno-kupljeno", mogućnost naknadnog ulaganja prigovora je isključena. Jendako kao i prodaja i preuzimanje izvan navedenih termina i rezervacije predmeta.

Life&style Nova Modulova kolekcija namještaja: Stolci, fotelje i kreveti s potpisom poznatog osječkog dizajnera

Na ulazu u Tvornicu olovaka Zagreb bit će označena lokacija prodaje. Moguće je doći osobnim i kombi vozilima pred ulaz u skladište, a platiti možeš i karticama i gotovinom.

Ukoliko, što čisto sumnjamo, ostane neprodanih predmeta nakon navedenih termina, bit će organizirana još jedna garažna prodaja.

Posjeti Miss7.24sata.hr