Fantastični interijeri u stilu šezdesetih

Iako će neki posprdno reći kako Nijemci nemaju ukusa, 25hours hotel Number One u Hamburgu, svjedoči da to nije tako. Ovaj zanimljivi hotel pogled plijeni ružičastom fasadom, ali pravo iznenađenje krije se unutra.
Vidi originalni članak

Christopher Hoffman, Kai Hollman, Ardi Goldman i Stephan Gerhard su četiri genijalca koji stoje iza hotelskog lanca 25hours koji ima hotele u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Za sebe tvrde kako nisu obični biznismeni, nego ljudi koji vole pričati priče, što je jako dobro objasnio Ardi Goldman.

"Pokušavamo ne davati odgovore na pitanja, nego postavljati ih. Oni su ideje koje rastu u umovima ljudi. Cilj nam je dati ljudima mogućnost da razmišljaju o velikim ili malim stvarima, ali da uvijek razmišljaju. Najvažnije je kako stvarate i pričate priču", kazao je.

Jednu takvu priča i Number One uređen u retro stilu šezdesetih godina. Ako tražite ugođaj kao iz serije 'Momci s Madosiona', pronaći ćete ga u ovom hotelu u kojem kao da će svakog trena naići Don Draper, Peggy Olson ili pak Joan Harris.

Nemoguće je odoljeti interijerima u jarkim bojama kombiniranim s bijelom i metalom. Već na samom ulazu, dah će vam oduzeti recepcija – pravo malo umjetničko djelo napravljeno od 420 konveksnih zrcala na crnoj podlozi. Zajedničke prostorije okupane su toplim nijansama ružičaste, crvene i narančaste, dok u spavaćim sobama te boje služe samo kao akcenti.

Iza genijalnih dizajnerskih rješenja stoji studio 3Meta koji su uspjeli stvoriti interijer koji potiče goste na komunikaciju i izgleda poput izrazito dobro uređenog, skupog noćnog kluba. Niske fotelje s potpisom Zanotte imaju vibru Studija 54, a kako je cilj 25hotels ekipe bio privući mlade 'opinion makere', ljude koji rade u marketingu, umjetnike i modele, ne čudi takav pristup.

Prilikom odabira stila uređenja vodilo se računa da bude dopadljiv upravo takvoj publici, ali i svevremenski stoga odabir retro šezdesetih i sedamdesetih ni malo ne čudi, jer iako je hotel otvoren prije preko 10 godina, danas izgleda jednako dobro.

Lounge dio je zamišljen kao mjesto za sastanke, druženja i zabave. U multifunkcionalnom dnevnom prostoru nalazi se i otvoreni kamin za opuštanje, dok posebno osmišljena rasvjeta, neovisno o dobu dana omogućava stvaranje različitih ambijenata.

Sobe za goste su uređene u retro stilu sa strukturnim tapetama ili romantično s cvjetnim uzorkom na zidu. Sve sobe su izrazito prozračno uređene tako da čak ni one s jarkim bojama ne djeluju nametljivo.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr