Fantastičan način da konačno DOBRO očistiš roštilj

Thinkstock / Spencer Davies
Sezona roštiljanja je počela, a to znači da je vrijeme da pripremiš roštilj za čestu upotrebu. I još zeznutije, da ga temeljito očistiš NAKON što su se na njemu (za)pekli ćevapi i krmenadli
Vidi originalni članak

Prljavi roštilj nije dobar iz očiglednih razloga. Preostali skoreni i zagorjeli ostaci hrane mogu se zalijepiti za svježe meso koje pečeš, uništiti mu okus, a stara masnoća može proširiti na jelo i štetne bakterije. Da ne govorimo o pokvarenom okusu! Ali, pripazi kod čišćenja rešetke četkom – komadići koji su se odlomili s četke mogu ostati na rešetki, a poslije s hranom završiti u tvom želucu te uzrokovati niz zdravstvenih problema. 

Srećom, postoji rješenje – najlakša i najsigurnija metoda čišćenja rešetke za roštilj -  sve što ti je potrebno su krpa, hvataljke i nekoliko komada aluminijske folije. I, naravno, malo truda i rada. Evo, kako ćeš: 

• Starom krpom (važno je da je suha) prebriši rešetku te otkloni sve komadiće i mrlje od prošlog korištenja. 

• Prekrij rešetku s jednom ili dva sloja aluminijske folije te maksimalno ugrij rešetku. Potom ostavi da odstoji prekrivena folijom otprilike 25 minuta. 

KRALJICA ROŠTILJA Postani kraljica roštilja s ova 4 recepta

• Ugasi vatru i ostavi da se roštilj ohladi. S pomoću hvataljki otkloni foliju. Iskoristi krpu da obrišeš prljavštinu koja se već trebala pretvoriti u prah. 

I, voila! Imaš čist roštilj, bez opasnosti za zdravlje i neželjenih komada hrane. I ubuduće, nakon svakog korištenja roštilja iskoristi aluminijsku foliju na opisan način i dobro očisti roštilj.

Posjeti Miss7.24sata.hr