Evo zašto Martha Stewart posebno voli ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu
- Jede ti se pečena piletina, a nemaš vremena satima marinirati meso?
- Autorica brojnih kuharica, Martha Stewart, ima za to odgovarajući trik
- Donosimo ti recept za pečenu piletinu koja će te oduševiti
Aromatična marinada daje mesu na roštilju (ili pečenom mesu) „ono nešto“. Do sada smo mislile da je obavezno nekoliko sati (ili preko noći) marinirati meso, ali može i drugačije! Kuharska ikona Martha Stewart preporučuje nešto drugačiji način pripreme.
Najbolje je pripremati pileće zabatke bez kože i kostiju. Posebnost kod ovog recepta je u sljedećem: prije pečenja se piletina samo posoli i popapri, a marinada dolazi tek kasnije. I to kratko prije posluživanja. Jesi li znatiželjna?
Sastojci
• 4 otkoštičena zabatka
• sol i papar
Za marinadu:
• 1 režnjić češnjaka
• svježe začinsko bilje po želji (npr. bosiljak, timijan, ružmarin i peršin)
• 1 žlica posušenog origana
• 1 žličica kore od limuna
• sok od 2 limuna
• maslinovo ulje
Priprema
1. Natrljaj piletinu solju i paprom te je peci na roštilju ili u tavi (otprilike osam do deset minuta).
2. Za marinadu nasjeckaj svježe začinsko bilje, posušeni origano te istisni češnjak. Potom stavi začinsko bilje i češnjak u posudu te pomiješaj s korom od limuna, sokom od limuna i maslinovim uljem.
3. Kad je piletina pečena, premaži je marinadom te posluži. Odličan prilog je svježa zelena salata.
Savjet: piletinu možeš poslužiti u obliku sendviča ili usitnjenu u obliku burrita. Nema granica za maštu!