Evo što znamo o filmu 'Michael', filmu o životu Michaela Jacksona koji će se snimati ove godine

PIxsell/The Hollywood Archive
Vidi originalni članak
  • Film o životu Michaela Jacksona trebao bi početi s produkcijom ove godine
  • Film će režirati Antoine Fuqua, radit će se u suradnji s pjevačevim 'nasljednicima', a zvat će se 'Micheal'
  • Otkrit ćemo ti što smo dosad saznali o toliko očekivanom filmu o vjerojatno najvećoj pop zvijezdi ikada

Film, pod nazivom 'Michael', režirati će Antoine Fuqua, koji potpisuje filmove poput 'Dan obuke', 'Pravednik' i, najnoviji, triler o ropstvu 'Emancipacija' s Willom Smithom. Scenarij je napisao John Logan, koji je tri puta bio nominiran za Oscara, a napisao je scenarije za hit filmove poput 'Avijatičar' i 'Skyfall'.

Film 'Michael' će također biti napravljen u suradnji s pjevačevim 'nasljednicima', Johnom Brancom i Johnom McClainom, koji će producirati film zajedno s Grahamom Kingom, koji je producirao film 'Bohemian Rhapsody'.

Life&style Izišao je trailer za film 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret', prema hit knjizi Judy Blume

„Film 'Michael' pružit će publici nikada prije ispričan i dubinski portret kompliciranog čovjeka koji je postao kralj popa“, stoji u službenom opisu filma. „Film će istražiti sve aspekte Michaelova života, uključujući njegove najslikovitije izvedbe koje su ga dovele do toga da postane najveći zabavljač svih vremena“. 

„Prvi filmovi u mojoj karijeri bili su glazbeni spotovi i još uvijek osjećam da je kombinacija filma i glazbe duboki dio onoga što jesam“, izjavio je Fuqua. „Za mene ne postoji umjetnik sa snagom, karizmom i čistom glazbenom genijalnošću Michaela Jacksona. Na moje snimanje glazbenih spotova utjecalo je gledanje njegovog rada – prvog crnog umjetnika koji se često pojavljivao na MTV-u. Njegova glazba i te slike dio su mog svjetonazora, a prilika da ispričam njegovu priču na ekranu, uz njegovu glazbu, bila je neodoljiva“. 
Studio Lionsgate tvrdi da će se film baviti 'svim aspektima Jacksonova života', a ali će se i otvoreno baviti težim pitanjima. Nakon objavljivanja HBO-ove dvodijelne dokumentarne serije 'Leaving Neverland' 2019. godine, koja je sadržavala optužbe za seksualno zlostavljanje djece od strane Jacksona, njegovi 'nasljednici' osudili su to i ustrajali su na njegovoj nevinosti.

Film 'Michael' nastavlja se na brodwayski mjuzikl 'MJ' koji je bio hit na zaradivši više od 83 milijuna dolara, ali je dobio mješovite kritike. Drama o legendarnom rock sastavu Queen, 'Bohemian Rhapsody', bila je veliki hit nakon izlaska zaradivši 910 milijuna dolara diljem svijeta, dok je Elvis zaradio 287 milijuna dolara 2022. godine. Biografski film o Whitney Houston 'I Wanna Dance With Somebody' zaradio je nešto manje od 50 milijuna dolara od izlaska prošlog mjeseca. Nadolazeći glazbeni biografski filmovi fokusirani na Amy Winehouse i Leonarda Bernsteina trebali bi biti objavljeni kasnije ove godine.

Michael Jackson umro je 2009. godine, ali njegova glazba očito živi i dalje i živjet će kroz brojne nadolazeće generacije. Trenutačno je 'najprodavaniji umjetnik svih vremena, najnagrađivaniji zabavljač svih vremena i izvođač koji stoji iza najprodavanijeg albuma svih vremena'. 

Life&style Netflix je objavio sve najjače adute za 2023.: Ovo je 13 filmova koje ćemo nestrpljivo iščekivati

Posjeti Miss7.24sata.hr