Evo što bi se dogodilo s tvojim tijelom kada bi svaki dan jela cherry rajčice

Shutterstock Kako cherry rajčice djeluju na naše zdravlje
Vidi originalni članak
  • Rajčice vole veliki i mali
  • A i volimo ih velike, ali i male, mini ili cherry rajčice, koje su dostupne u trgovinama tijekom cijele godine
  • Bilo kao umak, sok ili prerađene u kašu: otkrit ćemo ti što ove male delicije mogu učiniti za tvoje tijelo

Mini rajčice, koje se nazivaju i cherry rajčice, poznate su po svom malom obliku, po čemu su i dobile ime. Dostupne su u raznim oblicima i bojama - okruglim ili ovalnim, crvene, narančaste ili žute - zbog slatkog okusa i veličine zalogaja idealne su za grickanje.

Mini rajčice ne samo da pričinjavaju zadovoljstvo za nepce, nego su i dobre za zdravlje. Otkrit ćemo ti što se sve događa ako svaki dan jedeš cherry rajčice…

1. Poboljšava ti se ten 

Sa 14 mg na 100 g, cherry rajčice osobito su bogate vitaminom C. Poznato je da ovaj vitamin ima pozitivan učinak na našu kožu pa čak i štiti od štetnih UVA i UVB zraka. Svakodnevna konzumacija cherry rajčica može pomoći u zaštiti tvoje kože od starenja na prirodan način.

Inače: sa samo 18 kalorija na 100 g, cherry rajčica pravi je dodatak prehrani.

Life&style Evo kako ćeš dobiti najslađu rajčicu u svom vrtu

2. Tvoj krvni tlak se sam regulira

Osim što sadrži veliku količinu vitamina C, cherry rajčice iznimno su bogate kalijem. Kalij može smanjiti i regulirati krvni tlak na prirodan način.

3. Jača ti se imunitet

Rajčica, kao i svo crveno, žuto ili zeleno voće i povrće, sadrži antioksidans likopen. Inače, također se nalazi i u tijestu od rajčice i soku od rajčice. Prehrana koja sadrži likopen jača imunološki sustav tako da se smanjuje rizik od srčanog udara, moždanog udara pa čak i raka.

Life&style S ovim super trikom umak od rajčice će ti biti još ukusniji u samo nekoliko minuta

4. Tvoje će kosti ojačati

Antioksidans likopen ima još jednu prednost: pomaže u izgradnji kostiju. To prirodno smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Ali, budi pažljiva: cherry rajčice sadrže jabučnu i limunsku kiselinu. U konačnici, konzumacija previše cherry rajčice može uzrokovati da tvoj želudac pretjerano proizvodi kiselinu te uzrokuje žgaravicu. Stoga, ako si sklona probavnom stresu, trebala bi umjereno uživati u malim delicijama.

Posjeti Miss7.24sata.hr