Evo kako je prošlo srpanjsko okupljanje na društvenom događanju Inspiracije

Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE
Vidi originalni članak
  • Nagrađene etikete Vinologa, estetika i dizajn te jazz, blues and soul bile su teme srpanjskog izdanja društvenog događanja INSPIRACIJE
  • U ugodnom i intimnom ozračju Old School Cafea susreli su se dragi ljudi, naučili ponešto o vinima, dizajnu i glazbi, kušali vrhunske kapljice
  • Svi su se dobro zabavili, nasmijali i otišli kući puna srca i punih ruku 

Srećom pa se to društveno-kulturno događanje održava „samo“ jednom na mjesec, inače bi nam i sreće bilo previše. Sve treba znati dozirati, zna to i organizatorica Anita Vukušić Crevar, a upravo tu pravu mjeru izvrsnosti utjelovili su predstavljeni gosti: Jelena i Franko Balog iz Vinologa, Boran Petljak iz studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, te Marija Gašparić i Dinko Stipaničev, glazbenici velike duše.

Ovih dana na adresu Vinologa, tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom vina, došla je sjajna vijest iz Londona: na najprestižnijem svjetskom natjecanju Decanter dobili su pet medalja: zlato, dva srebra i dvije bronce. Bio je to, premda nepotreban, dobar povod da se predstavi rad Vinologa koji vode sestra i brat, Jelena i Franko Balog. Skromni i samozatajni, strastveno predani poslu, oni su u 11 godina poslovanja napravili pravo malo čudo – od anonimnih početnika postali su zvijezde vinarske industrije u nas. 

Usto, imaju vinoteku Vinolog na zagrebačkoj Trešnjevci kojim zaokružuju poslovanje i želju za promoviranjem kvalitetnih vina i drugih malih. Četvrtkom u njihovom ugodnom prostoru možeš dovesti prijatelje, družiti se i kušati šest slijedova vina uz stručno vođenu degustaciju.  

Stairwell&Loft je bio sljedeći gost na "mekoj" fotelji uz moderatoricu Janu Fabijanić, koja uza sve svoje poslove, od pjevanja preko marketinga do snimanja reklama, ima diplomu s fakulteta dizajna, pa Boranu Petljaku nije bilo lako roštiljati se na njezinim pitanjima. Boran Petljak osnovao je Stairwell&Loft 2013. i munjevito krenuo prema uspjehu. Zanimljivo, u posljednje vrijeme studio Stairwell&Loft uveo je u svoju ponudu novu stavku, dosad u nas slabo poznatu: urediti interijer za prodaju. To ste sigurno vidjeli na TV-u: stan ili kuća nikako se ne mogu prodati, a onda dođe dizajner i uz minimalna ulaganja napravi čudo i eto dobrog rezultata na tržištu.

Večer su zaključili životni i glazbeni duo Marija Gašparić i Dinko Stipaničev, oboje multitalentirani i onkraj svih kalupa. Oboje potječu iz glazbenih obitelji, oboje su glazbeno školovani, a Dinko svira 4 instrumenta, premda za "samo" dva ima diplomu: za klarinet zagrebačku, a kontrabas je diplomirao u Skopju. Jana ih je duhovito pitala je li im brak opstao zato što imaju isti glazbeni ukus – doista, rock, blues, soul, gospel, funk – ono što im je prvi izbor, uz dakako klasiku.

Marijina ljubav za blues dovela ju je i na veliku svjetsku pozornicu – bila je na The International Blues Challenge, najvećem natjecanju tog žanra u Memphisu. Postigla je velik uspjeh i objavila album Ashes, koji se plasirao na vrh svjetskih blues ljestvica. 

Kako to biva na Inspiracijama, na kraju se izvlačila tombola, pa su neki "omastili brk" poklon bonom Poliklinike Milojević, inače stalnog sponzora događanja, i moći će si priuštiti neki od primamljivih tretmana protiv starenja ili protiv mrskog nam sala. Drugi su se hladili Franck hladnim čajem ili tješili uz koktele gina Hendricks, ali i ponijeli nove okuse Francovog kapučina za doma ili se pak razveselili kozmetici Shiseido i Henkelovim sredstvima za čišćenje.

Rekosmo već: svi su otišli kući puna srca i punih ruku.

Posjeti Miss7.24sata.hr