Evo kako ćeš svoju opuštajuću kupku pretvoriti u sveti ritual za tijelo i dušu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Prve rimske i grčke kupelji - u kojima su se održavale svete obredne kupelji - bile su toliko velike, da su uključivale predavaonice i umjetničke galerije
  • To bi moglo učiniti tvoju veliku kupaonicu od 10 kvadratnih metara sitnom i blijedom
  • Ali, bez brige - i dalje možeš uživati na veliko kada je u pitanju drevna umjetnost kupke

Ako se pitaš što je to točno ritualna kupka i treba li ti, reiki majstorica i energetska iscjeliteljica (da ne spominjemo licencirana psihologinja) Paulette Sherman može ti pomoći. Njena nova knjiga, "The Book of Sacred Bath Rituals", odnosi se na kanaliziranje drevne, međukulturalne prakse i primjenu. Uvjerena je da je postupak sveta oaza za mentalno, emocionalno i duhovno održavanje.

"Rituali obično uzimaju normalnu stvar i uzdižu je kako bi je učinili posebnom", kaže Sherman. "Ritual kupke je tvoje vrijeme kad trebaš provesti 25 minuta te dobiti jasnoću i motivaciju za različite aspekte svog života - i pusti da sve negativno ode u odvod."

Za razliku od uobičaje kupke nakon treninga, ove kupke ne uključuju sapun i brijanje; Sherman poziva na korištenje specifičnih esencijalnih ulja, kristala i drugih komponenti sa visokom vibracijom koje odgovaraju onome što želiš pojačati u svom životu - bilo da su u pitanju karijera, ljubavni život ili briga o sebi. (Zapravo, ona ima 52 različita "recepta".)

via GIPHY

"Odabereš namjeru za svoju kupku, zapališ svijeću i staviš u kadu odgovarajuća esencijalna ulja, kao i kristal za smanjenje stresa", kaže Sherman. Nakon što to napraviš, preporučuje da meditiraš ili vizualiziraš ono što želiš postići.

Radi to redovito i možda ćeš biti iznenađena rezultatima. "Ritualni element kupke zaista premošćuje tvoj unutarnji i vanjski prostor kako bi ga učinio svetim", objašnjava Sherman. "To može učiniti da se osjećaš povezanom i omogućiti ti da vidiš značenje ili povezanost u svakodnevnim trenucima."

U osnovi, to je validacija za uzimanje vremena i pretvaranje kupaonice u ljekovitu oazu, a s obzirom na porast ostanka kod kuće, to nam je itekako potrebno.

Ovih pet elemenata će ti pomoći da svoju kupku podigneš na razinu svetog rituala.

Ludi izumi Ludo, postoji držač čaše za vino i ne moraš je ispuštati dok se tuširaš ili šminkaš

1. Kristali

Svaki od kristala ima svoja vibracijska i ljekovita svojstva za koja se kaže da privlače različite stvari, objašnjava Sherman. "U svete kupke možeš staviti kristal u vodu za kupanje koji odgovara tvojoj namjeri i to će je pojačati. Na primjer, ružičasti kvarc privlači ljubav, a celestit navodno smanjuje stres."

2. Eterična ulja

Kao što različiti mirisi imaju svoje specifične moći poticanja raspoloženja, svako eterično ulje ima svoj utjecaj na tvoja osjetila. "Kaže se da različita eterična ulja privlače različite stvari, tako da možeš odabrati esencijalna ulja za svoju svetu kupku koja odgovaraju tvojoj namjeri", kaže Sherman. Napominje da je lavanda dobra za smanjenje stresa, paprena metvica je „pobuđivač“, a sandalovina može privući fokus.

3. Obojene svijeće

Premda nije baš revolucionarno zapaliti svijeću dok se kupaš u kadi, Sherman kaže da se ne radi samo o mirisu - nijansa voska može poslužiti svrsi. "Svijeće se mogu koristiti za predstavljanje promjena koje želiš izvršiti", kaže. "Boja svijeće ima vlastitu elektromagnetsku energiju koja ima moć nad tvojim raspoloženjem i vibracijom u sobi." Na primjer, Sherman preporučuje ružičastu za ljubav, a bijelu za mir.

4. Biljni čajevi

"Neki kažu da biljni čajevi imaju različitu energiju", kaže Sherman, te preporučuje da popiješ šalicu nakon kupke kako bi nastavila pojačavati svoju namjeru. "Pij biljni čaj koji odgovara cilju tvoje kupke." Napominje da je čaj od lavande dobar za promicanje smirenosti, latice ruža potiču ljubav prema sebi, a čaj pačulija pomaže privući tvoje snove.

5. Zapisivanje

Nakon postizanja meditativnog stanja nakon kupanja, Sherman kaže da je idealno vrijeme za sakupljanje misli. Bez obzira jesi li zamislila ciljeve ili meditirala prema nekoj namjeri dok si u vodi, predlaže da zapišeš sve što ti dođe (dok pijete čaj, npr.). „Dobro je pet minuta zapisivati sve o jasnoći koju si dobila tijekom kupanja“, kaže Sherman. "To ti onda omogućuje da pokušaš uključiti to u svoj život." Čisti um - nemaš što izgubiti.

Kako očistiti ogledalo Uz pomoć ova dva trika ogledalo u kupaonici ti se nikad neće zamagliti ma koliko dugo se tuširala

Posjeti Miss7.24sata.hr