Drage cure, ovo su najbolji treninzi za one dane u mjesecu

arhiva
Jeste i vi jedna do onih žena koja ne voli vježbati u one dane u mjesecu? Imamo rješenje i genijalne treninge koje ćete obožavati...
Vidi originalni članak

Ako se nosite s grčevima i bolovima, jasno nam je zašto za vrijeme menstruacije izbjegavate vježbanje, ali vjerujte nam kad vam kažemo da će vam tjelovježba itekako pomoći. Dapače, u ovo vrijeme mjeseca neke su žene jače nego ikad. Plus: sagorijevamo više kalorija (da, ozbiljno!) i umanjujemo bolove. U nastavku saznajte kojih je pet vrsta tjelovježbe idealno u one dane u mjesecu... 

HODANJE

Odlično je iz više razloga. Besplatno je, ali i odlično za cijeli kardiovaskularni sistem. Istraživanja pokazuju da samo 30 minuta hodanja dnevno pomaže sa simptomima PMS-a. 

TRČANJE

Trčanje ima puno pozitivnih učinaka na smanjenje bolnih menstruacija, ali nikako se ne smijete preforsirati ako se osjećate slabo. 

PLIVANJE

Čini se kako je zadnja stvar na svijetu koju želite učiniti tijekom menstruacije oblačenje bikinija i kupanje, ali ovo je jedna od najnježnijih i opuštajućih vježba. 

KUĆNI TRENING

Naravno da je vježbanje u udobnosti svoga doma idealno ako se za vrijeme menstruacije osjećate osjetljivo i emocionalno. Odaberite kratak i brz trening tako da ste što brže gotovi.

YOGA

Zato što većinom ležite ili sjedite. Zato što se pokreti izvode usporeno i nježno, a najviše se morate koncentrirati na disanje i rastezanje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr