Doručkovanje OVE namirnice čini nas pametnijima?!

Instagram
...molimo se da je ovo istina i odmah krećemo put trgovine po jedan za sebe, odnosno svoj mozak, očito!
Vidi originalni članak

Novo istraživanje je pokazalo kako su ljudi koji za doručak jedu sladoled (da, sladoled, dobro si pročitala!) - pametniji. Ma sve i da ovo nije istina, mi ćemo dati priliku ovoj informaciji i uživati u doručku više nego ikada jer... Sladoled!

MLJAC! Želimo ga odmah sada! Stiže Macho od bijele čokolade!

Japanski znanstvenici došli su do ovog zaključka nakon što su njihovi ispitanici pokazali kako su nakon sladoleda za doručak imali bolje vrijeme reagiranja te lakše i brže procesuirali informacije od onih koji su doručkovali 'tradicionalno'. Tako je profesor Koga, sa sveučilišta Kyorin, ustanovio da mala porcija sladoleda nakon buđenja budi naša osjetila i moć zapažanja dvostruko brže nego inače. Odnosno sladoledom dolazi do takozvanog 'mentalnog boosta'. 

Hrana Zašto ne bi trebala ovo voće jesti za doručak

Plus: povezali su konzumaciju sladoleda sa smanjenim mentalnim iritacijama, odnosno manje smo živčani i općenito opušteniji. Profesor Koga došao je do sličnih zaključaka i nakon što je svojim ispitanicima ujutro dao hladnu čašu vode, ali porcija sladoleda je ipak pokazala nešto višu razinu mentalne stimulacije. Ma, nama se sviđa priča sa sladoledom i odmah krećemo put trgovine po novi doručak...

Posjeti Miss7.24sata.hr