Domaća sredstva koja pomažu u njezi ruku ispucanih od previše pranja i deficiranja

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sigurne smo da pereš ruke više puta dnevno – a sigurno koristiš još i koji puta sredstvo za dezinfekciju
  • Visoka pH-vrijednost i svojstvo običnog sapuna da otklanja masnoće - isušuje kožu
  • Pogledaj koja kućna sredstva će ti pomoći u njezi ruku

Redovito pranje ruku jedan je od najjednostavnijih načina za izbjegavanje infekcija, odnosno otklanjanja virusa. U vrijeme koronavirusa moramo prati ruke najmanje 20 sekundi. Međutim, neki sapuni uništavaju prirodnu zaštitu kože.

U najgorim slučajevima će se ruke toliko isušiti da će nastati male ranice – koje postaju posebno osjetljive. Ova njega iz kuhinjskog ormarića pomaže…

via GIPHY

Ulja:

• Ulje od kokosa bogato je masnim kiselinama te tako brže zarastu ranice. Jednostavno, po potrebi, masiraj ruke uljem od kokosa.

Opreza nikad dosta Koronavirus: Liječnici kažu da je najvažnije prati ruke, evo kako ćeš to učiniti na najsigurniji način

• Jackpot za sve koji imaju kod kuće ulje od kokosa – naime, ulja od orašastih plodova bogata su mineralnim tvarima, vitaminima i masnim kiselinama koji opskrbljuju suhe ruke vlagom te čine kožu elastičnijom.

• Dobro je i maslinovo ulje. Bogato je antioksidansima te potiče regeneraciju stanica. Osobito je djelotvorno ako ga prije nanošenja malo ugriješ.

via GIPHY

Avokado

Nezasićene masne kiseline i mješavina vitamina A, C, i E potiču regeneraciju stanica te štite kožu od utjecaja okoline. Najbolje je jednostavno pomiješati avokado s malo maslinova ulja, izmasirati time ruke, ostaviti da djeluje kratko te isprati (naravno, bez sapuna).

via GIPHY

Maske

Kad ruke trebaju dodatnu porciju njege, ulja iz maski za lice mogu biti vrlo korisna. Jednostavno ruke navečer premaži uljem od kokosa ili maslinovim, stavi pamučne rukavice te ostavi da se ulje upije preko noći.

Life&style Izbjegavaj dirati ove stvari u javnosti - u suprotnom obavezno dezifinciraj ruke nakon toga

Posjeti Miss7.24sata.hr