Dnevni boravak na Kupi - savršena lokacija za opuštanje i zabavu na rijeci, podno starog grada Ozlja

Facebook/FURKA Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac.
Vidi originalni članak
  • Samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, očekuje te prekrasno ljetno odredište - Dnevni boravak na Kupi
  • Cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke
  • Stoga, ako tražiš inspiraciju gdje provesti vikend uz prirodne ljepote i ukusnu hranu, pronašla si savršeno mjesto jer Dnevni boravak na Kupi nudi upravo sve što ti treba

Dnevni boravak na rijeci manifestacija je koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja. Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici koji je bio hit destinacija Karlovačke županije, a nastavila se Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na gradskom kupalištu Slava Raškaj u Ozlju, s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.

Obzirom da se lokacija smjestila samo 45 nadomak Zagreba, to ju čini savršenom za odmor van grada, ali i sigurnom obzirom na boravak na otvorenom.

Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac. Stari grad Ozalj, poznat je po Zrinskim i Frankopanima, a njegove zidine su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Starog grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara.

"Posjetitelji u Dnevnom boravku na Kupi tijekom čitavog ljeta mogu očekivati brojne popratne programe; s jedne strane razni gastronomski programi, a s druge izvedbeni. Izvedbeni programi bit će dodatno usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, dječje predstave, animacije za najmlađe, mađioničari i sl.), a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe, najavljuju organizatori. 

Gastronomska ponuda

Ova je manifestacija posebno zanimljiva i zbog svog gastronomskog aspekta. Ovogodišnji jelovnik Dnevnog boravka na Kupi donosi tradicionalna jela hrvatske kuhinje pripremljena na zanimljiv i moderan način. Na jelovniku se također mogu pronaći i razni omiljeni street food zalogaji, ukusni burgeri, mesni i veganski, jela s roštilja, bogata ponuda jela za klince...

"Osim standardnog jelovnika, ove godine ćemo imati gastro vikende u kojima ćemo obilaziti različite regije Hrvatske i njihova specifična jela i okuse" najavljuju organizatori.

Svakog vikenda će te u Dnevnom boravku na Kupi čekati bogati zabavni i gastronomski program. U petak 10. lipnja Damir Valent će od 19 sati predstaviti svoju knjigu Mrežnica u mom oku, u subotu 11. lipnja će u istom terminu zasvirati Jimmy Stanić, a u nedjelju 12. lipnja će od 15 sati Mak teatar priprema program za najmlađe.

Posjeti Miss7.24sata.hr