Dizajnerske svijeće za moderne domove

Mladi dizajner Damjan Jacić stoji iza jedinstvenog brenda Damien's Candles, svijeća s dizajnerskim potpisom. Ekskluzivno za Budi.IN predstavio je i nove modele, točnije prvu dječju svijeću - Baby candle.
Vidi originalni članak

Moderni visokokvalitetni dizajn u tradicionalnoj izradi najbolji je opis brenda Damien’s Candels koji potpisuje 28 -godišnji apsolvent Tekstilno tehnološkog fakulteta te zaljubljenik u arhitekturu i SF, Damjan Jacić.

Izradom svijeća počeo se baviti prije nešto više od godinu dana s ciljem stvaranja modernih, ali dizajnerskih svijeća. “Inače sam veliki ljubitelj svijeća i primijetio sam da kod nas zapravo ne postoji dizajnerska svijeća, sve su nekako klasične i obične. Ono što je moja želja i nit vodilja je stvoriti prepoznatljivi brend dizajnerskih svijeća koje karakterizira inovativan i minimalistički dizajn”, objasnio je.

Proizvodnja svijeća dugogodišnji je obrt njegove obitelji stoga je odlučio tom tradicionalnom obrtu dati dizajnerski potpis. “Kad sam počinjao želja mi je bila stvoriti kolekciju svijeća koja ima svoje temelje u modernoj arhitekturi i minimalističnom dizajnu. Svijeće kao oblik dizajnerskog izražavanja su vrlo zakinute za estetiku i najčešće se svode na mirisne čaše, stoga sam htio napraviti nešto što ima dizajn, nešto novo, drugačije. Jednu modernu i elegantnu priču u svjećarstvu”, otkrio je Damjan.

Izrada svijeća je ručna što omogućuje visoku razinu obrade i garantira da svaka svijeća zadovoljava normative izgleda. Svijeće se izrađuju od visokokvalitetnih njemačkih parafina, biljnih voskova ili pčelinjeg voska. Ovisno o modelu izrada može trajati tj. proces hlađenja i kontroliranja i do 20 sati zbog čega neki modeli vrlo ekskluzivni i rade se tek kada je napravljena narudžba.

Talentirani dizajner inspiraciju pronalazi u arhitekturi i modernom interijeru. Njegove svijeće stvorene su za minimalističke domove stoga ne čudi što im ne mogu odoljeti žene koje pridaju važnost lijepo sređenom domu i atmosferi koju plamen svijeće može pružiti. Damjanove klijentice nisu komercijalnog ukusa već vole stvari unikatnog dizajna.

Osim po dizajnu koji je autorski rad i zaštićen kao intelektualno vlasništvo, Damjan veliku pozornost pridaje kvaliteti sastojaka s ciljem da njegove svijeće dugo i postojano gore i da nisu štetne kao neki jeftiniji proizvodi. Također, sve se radi ručno i s ljubavlju i poštovanju prema tom jednom sada već i pomalo napuštenom obrtu.

Cijene se kreću od 10 do 390 kuna. Njegov asortiman uključuje Siganture liniju koja ima 4 modela u ponudi, Basic liniju stupnih svijeća i kugli, male svijeće kao zahvalnice na vjenčanjima te novitet koji je Damjan ekskluzivno predstavio čitateljima Budi.IN-a. Riječ je o svijeći za prvi dječji rođendan u prepoznatljivoj minimalističkoj maniri Damien's dizajna. B-day baby candle je rađena u kombinaciji s biljnim voskom i pčelinjim voskom što čini svijeću vrlo ekološkim proizvodom te ima prirodni miris meda. "Inspiracija za svijeću je došla iz kruga prijateljica prateći njihove vesele zgode i nezgode I činjenicu da je svaki dan razlog za slavlje i veselje kada je u kući mala beba. Činilo mi se skoro pa nepravedno da na svoj prvi jubilej bude samo broj jedan stoga sam napravio svijeću kojom roditelji i njihova beba slave svih prvih 365 neponovljivih dana koje su zajedno proveli", otkrio je.

Ukoliko to odgovara njegovoj estetici Damjan radi i po narudžbi. “Svaki izazov je više nego dobrodošao i napravljeno je nekoliko uspješnih suradnji, uglavnom je riječ o skupljim hotelima i restoranima koji se odvažne na takvu narudžbu”, objasnio je.

Dizajner ima mnogo planova za budućnost, a uključuju još modela, mirisnu linija te širenje izvan Hrvatske, što će sigurno oduševiti obožavatelje njegovog modernog dizajna i detalja za dom.

U galeriji pogledajte Damien’s Candels svijeće i njihovu izradu…

Posjeti Miss7.24sata.hr