Dizajneri za film 'Barbie' otkrili su detalje sa snimanja filmskog hita: 'Svijetu je ponestalo ružičaste!'

Warner Bros. Pictures Film 'Barbie'
Vidi originalni članak

Za set nadolazećeg filma 'Barbie', koji bi trebao biti objavljen u srpnju, produkcijski tim nije se mogao zasititi ružičaste boje pa je čak uzrokovao svjetsku nestašicu, kaže dizajnerica produkcije Sarah Greenwood.

Toliko se ružičaste boje koristilo u konstrukciji filmskog seta da je to dovelo do međunarodne nestašice fluorescentnih nijansi koje proizvodi tvrtka za boje 'Rosco', rekla je Greenwood u nedavnom intevjuu. „Svijetu je ponestalo ružičaste boje“, izjavila je.

Redateljica filma 'Barbie', Greta Gerwig, rekla je u intervjuu da je željela da ružičaste boje budu „vrlo svijetle, a da sve bude 'nabrijano ružičasto'“, dodajući da ne želi „zaboraviti ono zbog čega sam voljela Barbie kad sam bila djevojčica .”

Potpredsjednica globalnog marketinga tvrtke Rosco, Lauren Proud, rekla je da je tim za 'Barbie' „upotrijebio svu boju koju smo imali“.

Postojali su i drugi faktori koji su doprinijeli nestašici ružičaste boje. Tvrtka je također već imala nestašicu nakon što su velike hladnoće u Teksasu 2021. oštetile materijale za boju. Zatim, 2022. godine, kada je film bio usred produkcije, pandemija covida usporila je proizvodnju te globalni lanac opskrbe mnogim proizvodima, uključujući boju.

Pronalaženje određene nijanse za film bio je složen proces. Greenwood je krajem prošle godine najavila da će ružičasta boja biti središte dizajna filma. „Ružičasta je postala središnja boja filma“, rekla je, dodajući da su morali uzeti u obzir različite nijanse ružičaste.

Life&style Bijesna Angelina Jolie najurila je menadžera kad joj je Sandra Bullock preotela ulogu u ovom hit filmu

„Bilo je epski nositi se sa soboslikarima, miješati prave boje“, rekla je Greenwood. „Kada smo došli do naše palete, imali smo preko stotinu ružičastih nijansi, u rasponu od ljubičasto ružičastih sve do milenijskih ružičastih. Pronašli smo sredinu, a to je oko 10 ružičastih nijansi boje.“

Bojanje ružičastom bojom bila je „stalna borba“ za dizajnerski tim, rekla je Greenwood. Nakon što su uspostavili shemu boja, svako okruženje koje okružuje boju moglo je uzrokovati promjenu nijanse. „Stavi je pokraj namještaja ili tkanine i jednostavno se promijeni“, rekla je.

Obožavatelji "Barbie" pobliže su pogledali scene iz nadolazećeg filma kada je 25. svibnja objavljen najnoviji trailer, dajući dublji uvid u radnju filma.

Nakon što se činilo da ima idealan život lutke, Barbie, koju glumi Margot Robbie, počinje doživljavati egzistencijalnu krizu, postavljajući pitanja poput: „Razmišljate li vi ikada o smrti?“, dok je na plesnom podiju s drugim lutkama.

Zatim Barbie zabrinuto otkriva svojim Barbie prijateljicama da su njezina legendarna zaobljena stopala iznenada postala ravna. Potom odlučuje napustiti svoj svijet i otići u 'stvarni svijet', zajedno s Kenom (Ryan Gosling)...

Film 'Barbie' bi trebao stići u kina 21. srpnja.

Life&style Kraj jedne i početak nove ere: Evo gdje ćemo nakon 'Nasljeđa' gledati sve najdraže likove

Posjeti Miss7.24sata.hr