Disney na udaru zbog Minnie Mouse: Umjesto slavne crvene haljinice, Minnie sada nosi nešto potpuno drukčije

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Disneyland Paris predstavio je potpuno novi outfit slavnog crtanog lika Minnie Mouse 
  • Umjesto kostima po kojem je svi poznaju, crvene haljine s točkicama, Minnie je sad odjevena u plavo odijelo
  • Novi kostim koji je dizajnirala Stella McCartney, odmah je naišao na kritike obožavatelja

Disneyland Paris u utorak je na svojem Twitteru objavio novi kostim za slavni lik Minnie Mouse. Ovaj crtani lik stvoren je davne 1928. te već dugi niz godina nosi prepoznatljivi kostim crvene haljinice s bijelim točkicama, no Disney je odlučio da je vrijeme za modnu promjenu. Minnie je kroz povijest mijenjala nekoliko outfita, no nikad nije nosila hlače.

Stella McCartney za Minnie je dizajnirala novi kostim u čast Mjeseca ženske povijesti, koji se održava u ožujku i u čast 30. godišnjice zabavnog parka Disneyland Paris.

Stella se odlučila za „održivo“ plavo odijelo s crnim točkama u pokušaju da Minnie pretvori u „simbol napretka za novu generaciju“. Minniena crvena mašna zamijenjena je plavom, a žute cipelice parom onih u crnoj boji.

Promjena Minnienog kostima odmah je naišla na neodobravanje fanova, a mnogi su kompaniju optužili i da samo pokušava biti „politički korektna“, a Minniein stari outfit nazvan je „bezvremenskim“.

Neki od komentara su bili i da novo Minnieno odijelo izgleda poput nečega što bi nosila američka političarka Hillary Clinton, koja je poznata po svojim odijelima i kostimima.

Life&style Postoje tajna vrata za ulazak u Disneyland, a ulaznica za tamošnji tajni klub stoji 150.000 kuna!

Drugi je komentar bio: „Originalan look je bezvremenski, a cijela poanta je i bila u tome da je se može razlikovati od Mickeyja (posebno tad u 20-ima).“ Jedan je pak obožavatelj napisao: „Minnie u odijelu izgleda kao da je Mickey u odijelu.“

Osim plavog odijela, Minnie je dobila još jedan novi outfit koji se sastoji od ružičaste sjajne haljine sa srebrnim detaljima i šeširom s velikom ružičastom mašnom.

Mickey će povodom godišnjice parka također nositi nešto drugačije. Njegova nova modna kombinacija sastojat će se od plavih hlača, bijelog prsluka, ljubičastog kaputa i leptir mašne u boji lavande.

Disneyjev novi dizajn Mickeyjevog i Minnienog kostima samo je zadnji u nizu nedavnih kontroverznih poteza ove kompanije. Disney je posljednjih godina oštro kritiziran kao rezultat njihovih pokušaja da pokrenu progresivnije politike.

Ranije ovog tjedna, Disney je već bio na udaru kritika zbog ekranizacije “Snjeguljice” nakon što su najavili da će tijekom snimanja “zauzeti drugačiji pristup” prema sedam patuljaka.

Life&style Možda je znaš! Glumiti će Snjeguljicu u ekranizaciji crtića i ne treba joj šminka, iste su
 

Posjeti Miss7.24sata.hr