Dani smokava na Krku: Ugodan vikend u šarmatnom ambijentu odličan je oproštaj s ljetom

Borut Brozović (Studio B) Kuhar Deni Srdoč na danima smokava na Krku
Vidi originalni članak
  • Tko kaže da još ne možeš uživati u ugodnim temperaturama uz sunčanu obalu?
  • Već prva prilika pruža ti se za vikend kada možeš otići do Krka na Dane smokava
  • Osim raznih radionica, savjetovanja, sajmova i zabavnih sadržaja tu je i bogata gastroponuda - sigurno ćeš se vratiti odmorna i bogatija za jedinstveno iskustvo

Dani smokava u gradu Krku u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka održavaju se od daleke 2007., a ove, jubilarne 15. godine, produljeni su s dosadašnjeg vikend događanja na čak deset dana! Tko je željan iskusiti originalan otočki ambijent i pobjeći od gradske vreve to može napraviti do nedjelje, 05.09. kada manifestacija završava

Osim što su posvećeni edukaciji gostiju i lokalnog stanovništva o smokvi u svim njenim aspektima, na radost mnogih gurmana, Dani smokava istodobno predstavljaju grad Krk i otok Krk kao autentično gastronomsko odredište.

Program manifestacije je bogat i zanimljiv i laicima i stručnjacima; i gastronomskim znalcima i gurmanima; i gostima i domaćinima - a uključuje izložbeni dio s desetak izlagača/proizvođača smokava i visoko kvalitetnih proizvoda od smokava – pekmeza, džemova, rakija, likera, sireva sa smokvama, smokvenjaka - ali i ugostiteljsku ponudu 15 restorana, wine barova i bistroa, konoba i pizzerija, koja se tih dana bazira na smokvama. 

Sudjeluju renomirani krčki ugostiteljski objekti u rasponu od street fooda, preko bistroa i wine barova, sve do tradicionalnih konoba. Tu su i individualna savjetovanja o uzgoju smokava, radionice izrade suvenira na temu smokve...

No, ovogodišnje Dane smokava ponajviše je obilježila gala večera povodom jubilarnog 15.izdanja festivala,''Smokve by Deni Srdoč“. Mladi ali izuzetno talentiran, poznati i priznati chef, 29-godišnji chef rodom s Krka, koji je restoranu Draga di Lovrana u kojem je radio, priskrbio prestižnu Michelinovu zvjezdicu, a danas je glavni chef restorana „Nebo by Deni Srdoč“ u hotelu Hilton Costabelle Beach Resort and Spa, vrlo dobro zna kako smokvu pretvoriti u zvijezdu.

Kroz vikend očekuju te još brojne zanimljive radionice, bogata gastro ponuda, savjetovanja uz predivan otočki ambijent Krka. Hoćeš li skoknuti?

Posjeti Miss7.24sata.hr