Dan narcisa: u subotu kupi narcise na ovim punktovima i pruži podršku oboljelima od raka

Vidi originalni članak
  • Prvi proljetni vikend, točnije 27. ožujka obilježiti će se Međunarodni dan narcisa, dan borbe protiv raka  
  • Dijeljenje narcisa uz prikupljanje donacija građana u Zagrebu će se održati od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu, a paralelno i na još dvije lokacije, u City Centeru one East i City Centeru one West od 9 do 21 sat, te na tržnicama u gradu
  • Akcija se održava s ciljem pružanja podrške oboljelima od raka te jačanja svijesti o važnosti prevencije raka

Ove subote, 27. ožujka obilježava se Međunarodni dan narcisa, a tim povodom udruga P.I.N.K. life održat će donatorsku prodaju buketića narcisa. Pridruži se ovoj akciji na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati. Također možeš sudjelovati u šoping centru City Center one East i West i to od 9 do 21 h. Paralelno će se dijeljenje narcisa održavati i na tržnicama po Gradu Zagrebu. Oboljele članice i članovi Udruge P.I.N.K. life, brojni prijatelji, liječnici, medicinske sestre te osobe iz javnog i političkog života, dijelit će narcise uz prikupljanje donacija građana, te time sudjelovati u obilježavanju ovog važnog međunarodnog dana. 

U Europi svakih šest minuta jedna žena umre od ove bolesti. Jesi li se već pregledala?

Inače, udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life) osnovana je 2016. sa ciljem stvaranja svijesti kod građana o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti, omogućavanje kvalitetne dijagnostike i liječenja  malignih bolesti. Udruga ima mnoštvo stručnih suradnika, liječnika, specijalista onkologije i radioterapije koji potpomažu rad udruge. 

Međunarodni Dan Narcisa  posvećen je oboljelima od raka, a narcise simboliziraju proljeće i buđenje nove nade

Dan Narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške svim oboljelima od raka. Narcise su odabrane kao simbol proljeća i buđenja nove nade u ozdravljenje oboljelih od raka. Narcisa u konačnici predstavlja nadu za budućnost bez raka kao prvi i najotporniji proljetni cvijet. 

Life&style Uz Nacionalni dan borbe protiv raka dojke: Proslavila sam 20 godina od prve dijagnoze, kaže Ljiljana Pranjić

Pridružite se borbi protiv raka dojke

Obilježavanjem ovog dana javnost se osvještava o raku, potiče se građane da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje dijagnostike i liječenja raka. Rak dojke najčešći je oblik raka žena u Hrvatskoj, a ako se otkrije na vrijeme, izlječiv je u 98% slučajeva. Udruga P.I.N.K. Life pridružuje se ostalim zemljama u obilježavanju dana narcisa, a ovom akcijom dijeljenja narcisa pozivamo te da pomogneš onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za nas je to mala stavr, a nekome će značiti puno.

 

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

Posjeti Miss7.24sata.hr