Čupavci su dobili novo ruho: ova slastičarnica pretvorila ih je u čupavu tortu
- Nakon što su malo predahnule od blagdanskog ludila, naše omiljene slastičarnice krenule su raditi na novitetima za godinu pred nama
- 'Torte i to' prošlog je tjedna otkrila najnovijeg člana svoje slatke obitelji - Čupavu tortu za koju su inspiracija bili čupavci, jedan od najobožavanijih domaćih kolača
- Kao što joj i samo ime govori, čupavci u 'Torte i to' dolaze u formi torte iliti dvanaest božanstvenih i najsočnijih kriški okupanih u prefinoj čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno
Domaća slastičarska scena posljednjih je godina doživjela pravi procvat - slastičarnica koje nude svakojake slastice izrađene od vrhunskih namirnica sve je više, a njihova je ponuda sve bogatija pa ponekad nije nimalo jednostavno donijeti odluku kojom ćemo zasladiti dan.
Sa svih nas strana mame prefine torte, tartovi, cimet rolice, gurmanske krafne i svi ostali kolači koje je moguće zamisliti, a u tom najslađem i najšarolikijem carstvu baš svatko će pronaći nešto po svom ukusu. A kada kažem svatko, doista to i mislim, pa sam nešto apsolutno po svom ukusu uspjela pronaći čak i ja koja sam oduvijek bila više od slanog nego od slatkog i koja vrste kolača koje volim mogu nabrojati na prste jedne ruke. A čupavci su među njima...
Klasični čupavci starinska su slastica
Da se razumijemo, rado ću ja isprobati gotovo sve, no nema te hit slastice koja će mene oduševiti koliko jedna dobra stara štrudla, šubara, klasična pita od jabuke, padišpanj ili čupavci. A budući da se ovakve pomalo starinske slastice na onim najpopularnijim adresama nekako najrjeđe nađu, mom oduševljenju nije bilo kraja kada sam otkrila najnovijeg člana 'Torte i to' obitelji - Čupavu tortu.
Čupavci u obliku torte
Ovaj je novitet prvi koji je popularna slastičarnica predstavila u novoj godini, a ja se iskreno nadam da će mene i meni slične u nadolazećim mjesecima razveseliti još kojom oldschool slasticom. Kao što joj i samo ime govori, u pitanju je obožavani klasik - čupavci, koji za razliku od klasičnih kocki na koje smo navikli dolazi u formi torte iliti dvanaest božanstvenih i najsočnijih kriški okupanih u prefinoj čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno.
Mekani biskvit doslovno se topi u ustima i savršeno je sočan, a što je, po mom skromnom mišljenju, kod čupavaca najvažnije, a jedina mana ovoj ljepotici je što je nemoguće zaustaviti se na samo jednoj kriški. No to je nešto s čim, kada je 'Torte i to' u pitanju, ionako računamo.