Čovjek je iz sažaljenja pustio miša iz mišolovke - nije završilo dobro

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Prvo je miša koji mu se uvukao u kuću ulovio u tzv. humanu mišolovku koja miška ne dođe glave
  • A onda je, human momak kakav jest, miša odlučio pustiti u prirodu, neka mali živi
  • No priroda je odgovorila na sebi svojstven način. Nema happy enda...

Koji puta, unatoč našim dobrim namjerama, stvari ne idu onako kako smo si zamislili. Što mu se dogodilo na Twitteru je podijelio Amerikanac John Hyden koji je svoj debakl, koji je trebao biti priča priča o humanosti s lijepim svršetkom, snimio pa podijelio sa svijetom.

#pričeiznutra Nije ugodno, ali u ovoj situaciji baš nikad ne bi trebala osjećati krivnju ili sram

Uglavnom, Johna je mučio miš koji mu se uvukao u kuću pa je nabavio tzv. humanu mišolovku koja miša samo zatoči, a ne ubije. I miš je nasjeo. Ulovio se u zamku. Slatka životinjica kakva jest, dobrodušni John još je morao sinu objašnjavati kako miša ne mogu zadržati kao kućnog ljubimca. Neće mu biti lijepo u kavezu pa će ga stoga pustiti u prirodu, da tamo sretno živi.

Tako je mala ekspedicija krenula na livadu iza kuća, na videu se čuje Hydena kako se oprašta od miša, tepa mu "buddy" i govori mu da će vani imati bolji život. Ali, nekoliko sekundi nakon što je miša pustio stvar je krenula jako, jako po krivu... Uostalom evo snimke:

Da, samo koji trenutak nakon što je miš počeo trčati po livadi niotkuda se obrušila ptica grabljivica i ščepala ga. Priroda je okrutna, hranidbeni lanac tako funkcionira, da, da, neki su lovci neki lovina. Na Twitteru video je dobio 200.000 lajkova, ljudi misle da je zaplet urnebesan. A jadan miš?

Mozgalica Možeš li pronaći miša između ovih vjeverica? Malotko je uspio unutar jedne minute

Uglavnom, savjeti tipa "drugi put kad puštaš miša pazi da to bude na nekom zaštićenijem mjestu" pljušte. Ima i onih koji ukazuju na pozitivnu stranu: "Gledaj to ovako: nahranio si gladnog sokola i smanjio populaciju glodavaca. Ti si heroj!" , a neki su podijelili i svoja slična iskustva. Poput jedne mame koja je sa sinom uspjela iz gusjenica uzgojiti leptire. Mali je bio užasno uzbuđen kad su ih pustili. Drugo jutro našli su samo njihova krila, pojeli su ih gušteri.

Posjeti Miss7.24sata.hr