Corgiji posvuda! Platinasti jubilej kraljice Elizabete slavi se i u znaku njenih omiljenih pasa

Instagram@theroyalfamily
Vidi originalni članak
  • Platinasti jubilej kraljice, 70 godina vladavine Elizabete II., slavit će se u Velikoj Britaniji  i njezinim dominionima od 2. do 5. lipnja
  • Proslava ide tako u širinu da su njezin važni dio i kraljičini omiljeni psi, corgiji
  • Tako je sama kraljevska obitelj izdala emotikom corgija s krunom, London krase skulpture corgija, priprema se i utrka ovih kratkonogih psića... 

Kraljica Elizabeta II. 6. veljače ove godine postala je prvi britanski monarh koji je proslavio platinasti jubilej, obilježavajući 70 godina služenja narodu Ujedinjenog Kraljevstva. Jubilej se nije proslavio tada jer na taj dan obilježava i godišnjica smrti njezina oca - stupila je na prijestolje na dan kada je kralj George VI umro 1952. Četverodnevnim blagdanskim vikendom tako će se slaviti u Velikoj Britaniji i njezinim dominionima (Kanadi, Australiji, Novom Zelandu...) od četvrtka 2. do nedjelje 5. lipnja. Bit će to kulminacija događanja za obilježavanje godišnjice, a pri tom nisu zaobiđeni ni kraljici najdraži psi, corgiji.  Voljeni corgiji preuzeli su i društvene mreže, pa su dobili čak i svoj emotikon.

Life&style Kraljica Elizabeta II će za platinasti jubilej pokazati svoju impresivnu kutiju nakita - uključujući i dijamantu dijademu

U četvrtak je službeni račun britanske kraljevske obitelji na Twitteru predstavio emoji korgija koji nosi krunu prikladnog imena PJ the corgi, u čast kraljičinog platinastog jubileja. Preslatki pas će se pojaviti kad god korisnici Twittera napišu sljedeće hashtagove: #PlatinumJubilee, #HM70, #PlatinumPartyatthePalace, #PlatinumJubileePageant ili #TheBigJubileeLunch.

"Nadamo se da će što više od vas koristiti PJ-a za proslavu jubileja ovdje na Twitteru", napisala je kraljevska obitelj. Princ Charles i Camilla, na Twitter stranici vojvotkinje od Cornwalla također su se pobrinuli za dobrodošlicu štenetu. "Topla dobrodošlica, PJ the corgi!" twitali su. 

Ova pasmina odavno se povezuje s Elizabethom II., gotovo da su joj zaštitni znak, još od mladosti zna se kako su joj je to omiljenai psi. Kao mlada princeza, buduća monarhica dobila je svog prvog corgija, Susan, na svoj 18. rođendan, no upravo je njezin otac, kralj George VI., dove prvog od štenaca corgija po imenu Dookie 1933. godine u obitelj. Od tada je kraljica postala okružena brojnim corgijima i dorgijima (corgi križan s jazavčarom koji je nastao kada je jazavčar Pipkin princeze Margarete ostao nasamo s jednom od kraljičinih corgica).

Kraljičin posljednji korgi - pas po imenu Whisper kojeg je udomila od bivšeg osoblja - umro je 2018. godine. Ostala je s dva dorgija sve dok Vulcan nije umro  u prosincu, a Candy je postao njezin posljednji pas.

Stars 5 stvari koje smo naučili o kraljici Elizabeti II. iz novog dokumentarca o dugovječnoj britanskoj vladarici

Povodom platinastog jubileja pedeset skulptura korgija u prirodnoj veličini bit će izloženo u Londonu kako bi proslavili kraljičin platinasti jubilej. Nazvan Trooping the Corgis, projekt će sadržavati lutke koje će ručno oslikati umjetnici i djeca. Bit će izloženi u izlozima i foajeima trgovina i tvrtki u Altrinchamu od 1. do 29. lipnja. Organizatorica Jo Cushing, izvršna direktorica Inch Artsa, rekla je: "Razgovarali smo o tome da možda imamo kraljičinu bistu, ali smo htjeli nešto zabavnije jer očito ne možete izvesti ništa slično s kraljičinom glavom, pa smo se sjetili njezinih pasa.

Škotska će proslaviti platinasti jubilej kraljice Elizabete s corgi derbijem, na kojem će biti predstavljena omiljena pasmina Njezina Veličanstva, uključujući "dalekog rođaka jednog od kraljičinih korgija po imenu Paddy iz Port Setona", prema Royal Central. Događaj, koji će se održati na trkalištu Musselburgh - koji se nalazi šest milja od centra grada Edinburgha - sadržavat će sedam utrka i više od 250.000 dolara u nagradama. "Vikend platinastog jubileja bit će nevjerojatan vikend slavlja za sve, kao i uzbudljivih utrka, bit će to zabavna društvena prilika, u nedjelju imamo Corgi Derby kao i obiteljsku zabavu uživo", rekao jeBill Farnsworth, generalni menadžer u Musselburghu.

Posjeti Miss7.24sata.hr