Cool mjesto u Zadru koje želimo posjetiti: Hit restoran Foša ima divan menu, ali i chic interijer
- Restoran Foša smješten je na specifičnoj, ali predivnoj lokaciji - uz zadarske bedeme koji skrivaju priče o povijesti
- Na čelu kuhinje je chef Damir Tomljanović, renomirano ime hrvatske gastronomske scene
- Dizajn potpisuje arhitekt Andrej Došen, prostor je spoj autentičnih mediteranskih elemenata i suvremenog luksuza
- Pročitajte više: Spoj cvijeća i književnosti je neočekivan, ali predivan! Laurini Booket Art buketi izazvat će velike emocije
Smještena tik uz zadarske bedeme, uz samu morsku obalu, Foša ima poziciju jednog od najprepoznatljivijih restorana u Zadru. Ovdje se autentična gastronomija susreće s dizajnerskim ambijentom. Na čelu kuhinje je chef Damir Tomljanović, renomirano ime hrvatske gastronomske scene.
Njegov pristup temelji se na sezonskim i lokalnim namirnicama, a filozofija kuhanja jednostavna je i precizna: svako jelo treba prenijeti okus i duh zadarskog podneblja. "Želim da gost na tanjuru osjeti gdje se nalazi, to su okusi mora, sunca i kamena. To je srž našeg pristupa hrani", ističe Tomljanović.
Foša nudi reinterpretacije klasičnih dalmatinskih recepata, s naglaskom na riblja i morska jela. Jelovnik se redovito ažurira ovisno o sezoni, a kvaliteta i dosljednost ključni su elementi koji privlače i najzahtjevnije gurmane. Ambijent restorana jednako je dojmljiv kao i njegova kuhinja. Terasa uz more pruža pogled na zadarske bedeme i zalazak sunca, prizor zbog kojeg su večere ovdje posebno tražene.
Dizajn interijera potpisuje arhitekt Andrej Došen, koji je prostor osmislio kao spoj autentičnih mediteranskih elemenata i suvremenog luksuza. Kameni zidovi, drveni stropovi i decentni detalji od mjedi, stakla i murano stakla stvaraju elegantnu, ali nenametljivu atmosferu. Foša ima dvije terase: prednja, urbana i otvorena, savršena za dnevna opuštanja uz kavu ili brunch, te morska, uz samo more, namijenjena večerama i posebnim trenucima.