Carstvo glamuroznih i modernih interijera

Hotel Falkensteiner Belgrade od svog otvorenja prošle jeseni predstavlja jedno od omiljenih odredišta svih koji odluče posjetiti srpsku metropolu. Pošto je smješten u poslovnom i trgovačkom središtu grada, omiljen je među poslovnim ljudima, ali i svima koji od hotela očekuju nešto više, a sve o njegovom uređenju otkrili su nam Elizabeta Penić iz odnosa s javnošću hotela te arhitekt Boris Podrecca.
Vidi originalni članak

Danas je gotovo nezamislivo da postoji dobar hotel bez dobro uređenog interijera. Hotel Belgrade je jedan od onih čiji bi interijer rado poželjeli imati u vlastitom domu. Svojim eksterijerom odudara od većine ostalih poslovnih zgrada, a u njemu se krije pravi užitak za oči ljubitelja dobrog dizajna.

"Falkensteiner Hotel Belgrade karakterizira upečatljiva futuristička vanjština te očarava svojom atmosferom i vrhunskom opremom. 171 soba i apartman, od kojih 28 luksuznih Royal soba, zajedno sa salonom za ljubitelje cigara, salonom za poslovne ljude s terasom na 9. katu, City SPA centrom s teretanom i konferencijskim dijelom s dvoranom za bankete, na površini od oko 750m², ključni su elementi hotela”, istaknula je Elizabeta Penić iz odnosa s javnošću Falkensteiner hotela.

Hotel je napravljen prema nacrtima vrhunskog i svjetski priznatog arhitekta Borisa Podrecca, koji je između ostalog bio zadužen i za Muzej suvremene umjetnosti u Veneciji.

„Ovo je moj prvi arhitektonski projekt u gradu u kojem sam rođen. Želja mi je bila donijeti Beogradu kvalitetnu arhitekturu srednje Europe i tako je nastao ovaj hotel, koji za mene predstavlja nešto dublje, ne samo arhitekturu. Falkensteiner Hotel Beograd spoj je dva načela; lirskog i epskog, dva elementa – 'Feminine' i 'Masculine'“, rekao je Podrecca.

Za uređenje interijera bila je zadužena Bea Mitterhofer pred koju je stavljen izazov uređenja zgrade inovativnog i dinamičnog dizajna.

"Interijer odiše posebnom elegancijom koja u potpunosti prati suvremene arhitektonske trendove. Mitterhofer je osmislila jedinstven, ali vrlo moderan koncept koji očarava kombinacijama boja, rasvjetom unutrašnjeg prostora i stilskim namještajem", objasnila je Elizabeta.

Interijer hotela je fuzija starog i novog, klasičnog i eklektičnog, ali ukupan dojam nije nametljiv, nego decentan zahvaljujući mudrom korištenju boja i materijala. Uz klasične fotelje koje dizajnom podsjećaju na komade iz šezdesetih, kombinirani su moderni detalji u neo-barok stilu. Kako su vitičasti okviri i snažni zlatni stupovi sami sebi dovoljni, uz njih idealno pristaju decentne boje poput sive, crne i bež na minimalističkim komadima namještaja.

U spavaćim sobama prisutno je igranje različitim teksturama. Mekani tepisi s uzorkom dominiraju podom, ali zidne obloge od metala te tapete s teksturom naglašavaju apsolutno svaki element prostora. Dodamo li tome igru tekstura u tekstilu kao što su posteljina i zastori te na tapeciranom namještaju jasno je zašto igranje stilovima ne izgleda neukusno. U ovom prostoru, usprkos jakim komadima, dominiraju decentne boje koje umiruju cjelokupan dojam. Upravo je to bio i cilj tima koji je radio na uređenju – istaknuti hotel, ne samo po trendovskom uređenju, nego i po tome što se svaki gost u njemu osjeća kao kod kuće.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr