Čarolija Vinkovačkih jeseni: 'Šokački stan' je novo hit mjesto za autohtone slavonske gastro delicije

Facebook
Vidi originalni članak
  • U petak počinju 57. Vinkovačke jeseni pa ovaj će ovaj gostoljubivi slavonski grad idućih dana biti središte tradicije, zabave i druženja
  • Novo mjesto na kojem će se moći uživati u pravoj slavonskoj atmosferi je i 'Šokački stan'
  • Riječ je o nedavno otvorenom restoranu i Gourmet centru za autohtone slavonske gurmanske proizvode
  • U vrlo kratkom roku postao je popularna lokalna destinacija, a bit će i hit mjesto tijekom ove poznate manifestacije

U okolici Vinkovaca nedavno je otvoren restoran i Gourmet centar za autohtone slavonske gurmanske proizvode 'Šokački stan'. U kratkom roku mjesto je postalo vrlo popularno među Vinkovčanima, ali i gostima iz cijele Slavonije. Prekrasna tradicionalna slavonska lokacija pretvorena je u mjesto na kojem uz opuštanje u prirodi i gastro specijalitetima mogu uživati cijele obitelji. 

Naziv restorana 'Šokački stan' nije odabran bez razloga. Radi se o originalnom objektu koji je nekada služio za odmor te objedovanje radnika na poljoprivrednom imanju.

Vinkovčani su ga zvali PIK-ov stan, a datira iz 19. stoljeća. Međutim, ove je godine dobio novi izgled. Obnova je trajala dvije godine tijekom koje je rekonstruirano je 600 kvadrata glavne zgrade 'Šokačkog stana', a uređeno je i dvorište.

Life&style Restoran Porto Spalato još je jedno novo mjesto koje valja posjetiti u Splitu

Posjetitelji sada mogu tamo uživati u raznovrsnom izboru tradicionalnih jela poput slavonskog čobanca, fiša, jela ispod peke po narudžbi, puretine s mlincima, mesnih štruca, jela s roštilja itd., a u ponudi su i tradicionalna starinska jela poput kruha s masti i paprikom.

'Šokački stan' idealno je mjesto za obiteljski ručak ili večeru, jer veliko dvorište nudi male golove za nogomet, badminton, male stolice, krede, ploče za pisanje, veliki travnjak na kojem se djeca mogu bezbrižno igrati, a odmah izvan PIK-ovog stana ima i novouređeno dječje igralište.

Upravo će 'Šokački stan' biti nova omiljena destinacija za brojne goste ovogodišnjih 57. Vinkovačkih jeseni koje počinju sutra, u petak 9. rujna. Manifestacija traje do 18. rujna s temom „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!“. I ove godine organizatori su pripremili bogat program kojim će dominirati tradicionalne priredbe. Vinkovcima će deset dana odzvanjati veseli zvuci tamburice i pocikivanje snaša, a posjetitelji će moći uživati u bogatoj zabavi.

Uz poznatu smotru folklora i nastupe brojnih KUD-ova, nastupit će i Slavonske Lole, Minea, Lidija Bači, TS Fijaker, Bosutski Bećari, TS Dike, Tamburaši za dušu, Najbolji Hrvatski tamburaše i brojni drugi. Naravno, sve će to pratiti bogata gastronomska ponuda, iće i piće gostoljubivog slavonskog kraja…

Life&style Zagreb ima novi azijski fusion restoran: Silk Street Food osvaja najfinijim delicijama Dalekog istoka

Posjeti Miss7.24sata.hr